תזונה לצמחוניים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/09/2004 | 18:38 | מאת: ליאת

למורי פישל שלום רב. שמי ליאת ואני בת 24. ממש לאחרונה הפחתי לצמחונית ( שאוכלת דגים, מוצרי חלב וביצים) התזונה שלי מורכבת בעיקר מירקות ופירות, אורז לחם ופסטה (כולם מקמח מלא), עדשים למיניהם, חלב, גבינות ומעט דגים (סלומון, טונה) ומידי פעם גם חטיפים ועוגיות (בעיקר משיבולת שועל) לאחרונה חשבתי להוסיף מוצרי סויה לתפריט שלי, מחשש שאולי איני מקבלת חלבון מלא בכמויות הנדרשות או ויטמין B12.(אם לדעתך התפריט שלי מספיק מבחינה תזונתית אשמח להסתפק בו ממניעים כלכליים כמובן) התחלתי לשתות חלב סויה (אולי 2 כוסות לשבוע) וחשתי מלאות מוזרה בבטן שלי אחרי כל שתייה. התחלתי גם לאכול נקניקיות סויה שהן טעימות ומרגישות טוב בבטן שלי. לאחרונה התעניינתי בקשר לסויה וקיבלתי הרבה מסרים סותרים. יש שאומרים שסויה בצורת העיבוד המערבית שלו עשויה להזיק, מה אתה חושב על כך? ועוד משהו- כעת אני חיה בטורונטו וניכר שהרבה מהמזון כאן נשמר זמן רב יותר מאשר בארץ. למשל- שקית עם לחם מלא פרוס נשאר טרי יותר משבוע מה שבארץ היה כבר מעלה עובש. האם זה מעיד על חומרים משמרים? האם להמעיט בקניית מוצרים שנשמרים היטב זמן לא מבוטל? אשמח מאוד לתשובה! ליאת

יגיע ממזון מגוון, אני חייב להצטער על כל אחד שהמיר דתו לצמחונות. מצד שני, צמחונות מגוונת הינה בהחלט התנהגות בריאה. חייב לתקן תיקון קטן: סלמון ולא סלומון. חוצמזה, אני מבין קטן בצמחונות. בדרך כלל, מזון מן החי זמין לגופנו יותר מן המזון מהצומח, אם כי בענייני בריאות, יש מחלוקת רבה. לגבי הסויה: יש הנזהרים בה באשר היא מהונדסת. סיבה אחרת להיזהר ממנה היא תכולת הפיטואסטרוגנים, המחקים אסטרוגנים, הגבוהה. הורמון זה, בכמות גדולה הרי לא בריא כמו כל דבר שברח מאיזון.

04/09/2004 | 02:19 | מאת: dror

קוראים לזה אומניבור. אגב, ההוכחה שבני אדם לא נולדו להיות צמחוניים, היא העובדה שויטמין B12 שבלעדיו אין חיים, מצוי רק במזון מהחי.

08/09/2004 | 02:48 | מאת: DK

פה: http://www.eatright.org/Public/GovernmentAffairs/92_17084.cfm

מנהל פורום התנהגות בריאותית