שאלות חשובות למורי ולמריוס שכותבים כאן

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

21/02/2005 | 22:17 | מאת: רון

1) ראיתי ששניכם מצטטים דברים הכתובים באתר של ד"ר מרקולה ומורי גם נתן כאן לינק ממנו-אבקש הסבר על האתר הזה מה מיוחד בו וכיצד ניתן בקלות להגיע ולמצוא מידע על כל חומר רפואי. 2) בבדיקות דם שעברתי השבוע נמצא שיש לי גליצירידים ברמה 245 האם זה נחשב גבוהה יחסית. בעבר אמרו לי לצעוד כל יום כדי להוריד את הכרס ואז גם הגליצירידים ירדו-אני מסכים.אבל מה לעשות שאין חשק לצאת מהבית ולצעוד?? אולי יש למורי רעיון יצירתי תשובה שאפשר יהיה להפיק ממנה תועלת??

נמצא בפשטות כאן: www.mercola.com עשה מנוי וקבל פעמיים בשבוע עדכונים חשובים. בקשר לפתרון היצירתי: אני לא חושב שיש אחד כזה. אתה חייב להחליט שאתה מתחיל היום, עכשיו, הרגע. קנה לך נעלי ספורט נוחות, בחר מסלול והתחל לצעוד כל יום במשך 15-20 דקות בהתחלה. אחרי שבוע הוסף 5 דקות עד שיהיו לך כמה מסלולי צעידה נחמדים של חצי שעה לפחות, 5 ימים לפחות בשבוע. אתה תתפלא לגלות שאחרי כמה שבועות, כשלא תצעד זה יחסר לך מאוד ולא תאמין איך פתאום אתה יוצא מעורך לצעוד ופתאום יש לך כושר ולא כל 5 מדרגות ברצף גורמות לך להתנשף. אתה תסתכל על עצמך כאחד בעל כושר ותגחך לנוכך השינוי הפתאומי והבלתי יאומן הזה. עשה בדיקות שוב בעוד שלושה חודשים, הוסף אומגה 3 לחייך ופתאום לא תאמין לשינוי.

22/02/2005 | 09:52 | מאת: אהובה

למורי, תגובתי לדבריך : ההמלצות העדכניות הכלליות ,כפי ששמעתי מפי רופאים - חשוב לצעוד כל יום ! נכון , לפחות חצי שעה. אבל אפשר גם לחלק לשתי הליכות קצרות יותר., במידה וקשה או כאשר לא מסתדר לעשות הליכה אחת ארוכה. כמובן, שהליכה פחות פעמים בשבוע, עדיפה על לא כלום. לגבי הצעתך לנטילת אומגה 3 : כל תוסף תזונה, צריך להתייחס אליו כאל תרופה, ולכן כדאי להיוועץ עם רופא, ולא לקבל "מירשם" באינטרנט . לעיתים אין לקחת תוסף תזונה כזה או אחר, בשילוב עם תרופות מסויימות.... לגבי השואל "רון" ובעצם לגבי כל אדם - לפני שמתחילים פעילות גופנית כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה המכיר אותו. יש מצבים רפואיים, שמחייבים נקיטת זהירות, או הימנעות מפעילות גופנית כזו או אחרת. גם כאן - לא נכון לקבל "מירשמים" ברשת. בעניין הטריגליצרידים - אינני זוכרת את טווח הנורמה, אבל לי נאמר, שעל מנת להוריד את רמתם, כדאי בין היתר לצמצם ככל שאפשר את כמות הממתקים. אהובה

מנהל פורום התנהגות בריאותית