גמילה מקולה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

18/01/2005 | 16:23 | מאת: עופר

שלום, אני הייתי מכור לקולה, הייתי שותה ר ק קולה משהו כמו 2 ליטר ביום במשך שנים (אני בן 24) לאחרונה החלטתי לעבור למים ולהפסיק לשתות לגמרי בגלל רגישות מתקדמת בחניכיים (כרגע שותה בערך כוס בשבוע), בזמן האחרון קורים לי הרבה מקרים שאני שוכח דברים, מה שלא היה לי קודם, השאלה שלי האם יש קשר בין ההפסקה מהקולה לזכרון? האם זה תופעת לוואי מוכרת?? בתודה מראש עופר

מעניין אם בעבר היית שותה דיאט קולה. דיאט קולה מכילה אספרטיים מזיק מאוד. מספיק לחזור לחומר רעיל זה עם כוס אחת בשבוע כדי לחוש את תוצאות האספרטיים הנוראי.

21/01/2005 | 13:58 | מאת: דני ביהרי

דרך הרפואה הסינית אני יכול לקשר זאת היטב. ראשית הקולה מחממת את הקיבה, והקיבה היא האחראית על החניכיים והזנתם. כאשר יהיה חום בקיבה, דלקות חניכיים יכולות להופיע בקלות. הנושא של הזיכרון יכול לבוא מכמה כיוונים. 1. הטחול אחראי על הזיכרון הלימודי-וצריכת סוכר בכמויות כאלה מחלישה מאוד את הטחול. 2. הכליות אחראיות גם על הזיכרון קצר הטווח וגם על הזנת המוח. הקפאין שבקולה מתיש את הכליות ויכול לפגוע בזיכרון-פשוט כי זה כמו לחיות על סמים ממריצים במשך כמה שנים ( קפאין ). כמטפל בשיאצו ורפואה סינית אני יכול להגיד לך שכדאי לך לטפל ולאזן את עצמך ( חשיפה בכזו כמות וכזה אורך זמן הזיקה לך בודאות ) כדי למנוע את ההשפעות העתידיות על בריאותך.

23/02/2009 | 17:42 | מאת: קרן

הינני מכורה לקוקה קולח.לאחר לידת ביתי ירדתי במשקל אך עליתי 6 ק"ג נוספים.החלטתי הבוקר להיגמל ומאז לא שתיתי אך זה לא קל.אני מרגישה חולשה והקולה מאוד חסרה לי.מה ניתן לשתות במקום?עדיף משקה עם טעם.ומה ניתן לעשות בשל החולשה?

מנהל פורום התנהגות בריאותית