טיפול באור ותזונה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

20/11/2004 | 22:28 | מאת: רונית

למורי שוב שלום, שמעתי לאחרונה על טיפול באור עבור אנשים שיש להם דכאון,( חשיפה ל500 וואט, משהו בסגנון הזה..) ורציתי לדעת כיצד מתבצעהטיפול הזזה, האם הוא יעיל , איפה עוברים טיפול כזה ו...האם מאפשרים אותו גם לאנשים שאינם בדכאון.? שאלה נוספת ונראה לי שהיא מעט טיפשית ומובנת מעליה- התזונה בחורף נוטה להיות כבדה מאוד ( אפילו שוקו ומרק..) בדרך כלל, האם יש דרכים לשנות את זה...? האם זוהי סיבה נוספת לכך שבחורף עייפים יותר( אלא אם כן טעות בידי, ובחורף לא עייפים יותר) בתודה מראש רונית

ובסקנדינביה ידועים מקרים רבים של התאבדות כתוצאה מידכאון בעונה החשוכה של השנה, עונת החורף, כשכמעט אין שעות אור. http://www.haderech.co.il/psycho23.html לגבי אכילת מאכלים כבדים בחורף, הרעיון הוא תוספת אנרגיה לגוף במצבי קור. קשה לראות את ההיגיון שבזה. אנחנו כבר מזמן לא חשופים ממש לקור. אנו לבושים היטב ומוגנים היטב. אבל אולי זה קשור דווקא למצב נפשי מסויים בו הגוף דורש יותר אנרגיה כתוצאה מאיזשהו מערך קדמוני מובנה אצלנו ואולי חוסר האור דורש אכילה כבדה יותר, כדי לקבל את החוסר בסרוטונין ובעקבותיו חוסר ב"מצב רוח". מובן שאכילה כבדה זו מכבידה על הגוף ומכאן העייפות. צריך וכדאי לשבור את המעגל הזה של אכילה ועייפות.

מנהל פורום התנהגות בריאותית