הפסקתי לעשן ו...

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

09/07/2007 | 06:46 | מאת: איריס

שלום רב. ביום ה' האחרון הפסקתי לעשן, ומלבד תופעות הלוואי הרגילות שפקדו אותי, החלו נדודי שינה. כבר 3 ימים שאני בקושי ישנה, דבר שלא קרה קודם להפסקת העישון.האם התופעה מוכרת ואם כן, תוך כמה זמן היא תעלם?? מלבד זאת, האם יש למישהו רעיון איך להרגיע את השיעול הלילי, או לחילופין, להפוך את הליחה לפחות סמיכה וחונקת? נ.ב לא השיעול מעיר אותי, אני בכלל לא נרדמת, מתגלגלת ומתהפכת. תודה מראש על העצות, איריס

מוכרות. תסמונת הגמילה היא תסמונת מורכבת וגם כאבי ראש יכולים להגיע ועצבנות וכך הלאה. אבל כשהגוף יסתגל למצב החדש והבריאות תשתפר, הכל יעבור. צריך רק להקפיד לא להחליף הרגל אחד באחר, קרי, במקום לעשן להתחיל לזלול בטירוף. זה נפוץ מאוד ומסוכן מאוד. כדאי כבר להמשיך בטרנד הבריאות וגם להמשיך בעוד כמה הרגלים טובים כמו הוצאת המרגרינה מהתפריט, השמנים בצמחיים ועודף הפחמימות.

09/07/2007 | 11:45 | מאת: למורי פישל

אני שמחה שהגבת למכתבי, אך לצערי לא ענית לשאלתי. אני מודעת לכל הסימפטומים המלווים נגמלים מעישון. מהם נפטרתי כבר. הבעיה היחידית שהתעוררה היא באמת הבעיה בהרדמות. אני לא מצליחה להרדם. הזלילה המוגברת כרגע פחות מדאיגה אותי היות ואני לא מעשנת רק 4 ימים. הסימפטומים האחרים גם נעלמו. רק לישון אני רוצה. ולשאלה זו אשמח אם יש מישהו שידע לענות ספציפית. מלבד זאת שאלתי לגבי הליחה, שברור לי שתלווה אותי עוד זמן רב , האם לליחה יש עזרים, משהו שידלל אותה?? תודה מראש, איריס

מנהל פורום התנהגות בריאותית