חסר בברזל ובויטמין B

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/05/2007 | 13:39 | מאת: י.

רציתי לשאול, אני סובלת מאנמיה קלה (ברזל-46, b12- 147 ), שאני משערת שהיא זו שגורמת לי לסבול מעייפות, חוסר ריכוז, וקור. זה ממש מציק לי ואני כבר חודש+ לוקחת תוספות ברזל ו B, אך אני מרגישה שלא חל שיפור. עכשיו אני מאוד משתדלת כן לשנות את הרגלי התזונה שלי כך שאני אקבל יותר ברזל, ויטמינים מסוג B וחלבונים (אני צמחונית- אבל לא אוכלת גם מאכלים לא בשריים שמועשרים במה שחסר לי), אך עדיין אני יודעת שמאוכל אני לא אקבל את זה, אז רציתי לשאול אם לאחר שאני כבר מאזנת נגיד את הברזל והויטמין B, יש תוסף במינון נמוך מאוד שאפשר לקחת על בסיס שבועי שיכול לאזן לי את החסר או שכל חצי שנה אני צריכה מחדש להגיע לחסר ושוב לקחת כדורים? וד"א יכול להיות שמשהו אחר גורם לי לסבול מקור ועייפות (חסר אחר אולי), כלומר איזה בדיקות כדאי לבצע לדעכם- (בדקתי רק ברזל ו B12)? תודה!

רק אציין שספיגת ברזל ממקור צמחי היא חלשה מאוד ומעטה. לכן צריך להיות סבלניים, להתאים את הברזל הנכון ולקחת אותו יחד עם מקור חומצי כמו כוס מיץ תפוזים.

03/05/2007 | 21:29 | מאת: כ

את שואלת אלו בדיקות צריך לבצע - זו שאלה שצריך להפנות לרופא המשפחה שלך. גם רופא המשפחה, אם יש בדיקות שלא בסמכותו לעשות, יכול להפנות לרופא מומחה אחר. אם ימצא לנכון, הוא יכול להפנותך גם לתזונאית בקופת החולים.

03/05/2007 | 22:13 | מאת: י.

מנהל פורום התנהגות בריאותית