איך מסגלים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

03/11/2004 | 20:05 | מאת: דפנה

שלום מורי, אני בת 38 יש לי בעיות בריאות קלות ,אבל מאד סימפטומטיות כלומר מורגשות. בצבא גילו לי בעיה לבבית ומאז אני מתנהגת כחולה לכל דבר אם כי מצבי הבריאותי מוגדר טוב מאד ואין עלי איסורים כלשהם וגם אינני לוקחת תרופות. כל פעם צצה לי מחלה חדשה וחוזר חלילה ,מכאן אני גם מאד חרדה ודיכאונית בקיצור יש לי אופי מחורבן. מה לא ניסיתי.....פסיכולוגים,פסיכיאטרים,רופאי משפחה וכו ואני לא מצליחה להשתכנע לנהל אורח חיים תקין ובריא ,ולחשוב אופטימי. יש לך רעיון בשבילי?

ורדה (רזיאל ז'קונט) כבר היתה משכנעת אותך לפעול בדרך מסויימת ואני חושב שהיא צודקת. לא תוכלי להתגבר בכוחות עצמך על החרדות האלה ויפה לפתור אותן שעה אחת קודם.

04/11/2004 | 08:23 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

דפנה שלום, במחקר שנערך על ידי בית חולים איכילוב בתחילת שנות השמונים, נבדקה בריאותם של צמחונים לעומת אנשים "רגילים" (אני הייתי אחד הנבדקים הצמחוניים). נמצא, כי אין הבדל בבריאות הנבדקים למעט העובדה שהצמחונים חשבו והרגישו שהם בריאים יותר... אני חושב שאם תשני את תזונתך ואת אורך החיים שלך (את לא חייבת להיות צמחונית / טבעונית) את תרגישי טוב יותר, תהיי פחות חולה וגם תדעי שאת עושה כמיטב יכולתך למען בריאותך. ואז גם אולי לא תזדקקי לטיפולים פסיכולוגיים יקרים. (אני לא שולל טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אם צריך, אבל צריך גם לטפל ב"תשתיות".) אני מציע לך למצוא נטורופת או תזונאי טבעי באזור מגורייך ולהתחיל לקחת אחריות לבריאותך במקום לדאוג ולחפש ישועה אצל רופאים ופסיכולוגים. בהצלחה צביקה קורן - מנהל פורום "תזונה ודיאטה"

עצם העובדה שאדם לוקח אחריות על מעשיו ומשנה מהרגליו, הרי זו כבר כברת דרך לשינוי ההרגשה. אבל בהחלט צריך להשאר עם היד על הדופק ולבדוק מדוע קורה מה שקורה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית