פירות וירקות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

07/03/2007 | 21:58 | מאת: הילה

שלום קוראים לי הילה ואני בת 17 אני אוכלת מדי יום כמות גדולה של ירקות ועד 2-3 פרות ברצוני לשאול אותך כמה צריכה נערה בגילי לצרוך פירות וירקות ביום? תודה רבה הילה.

בירקות נהוג לחשוב שאין ממש הגבלה. צריך לגוון בהן ככל הניתן כדי לקבל את מירב ומגוון הויטמינים הנחוצים. בפרי כדאי יותר להגביל משום כמות הסוכר. אני בכלל מתייחס לפירות כתחליף מושלם לחטיפים: גם טעים, גם מתוק וגם מכיל ויטמינים ומינרלים. גם כאן כדאי לגוון ולצרוך את הפרי והירק בשיא עונתו, שאז הוא עמוס בחומרים מזינים ומחירו שווה לכל נפש.

מנהל פורום התנהגות בריאותית