תוספים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/01/2007 | 10:23 | מאת: התייעצות

שלום יש לי אי ספיקה קשה מסתם מיטרלי. לוקחת דרלין ואטקאנד. שאלתי לגבי תוספי תזונה- התחלתי לקחת מולטי ויטמין כמוסות שום ואומגה 3 על דעת עצמי האם תוספות אלו עשויות לתרום במשהו.? האם יש צורך לקחת קרטייה..? האם מוצדק ללכת ליעוץ בקשר לתוספי תזונה בתשלום של כמה מאות שקלים..? תודה

אם יש מחלה כלשהי, יתכן ותוסף דווקא יזיק. בכל מקרה, תוספים לוקחים לאחר בדיקת דם לגילוי חוסרים. אם יש מומחה לתזונה שאת מכירה, אולי כן כדאי להתייעץ. התזונה היא גורם מכריע בבריאות שלנו.

04/01/2007 | 09:28 | מאת: אלה

OK, אבל מה לעשות שבדיקות הדם המקובלות בודקות רק חלק מהוויטמינים והמינרלים החשובים? בנוסף, האם ניתן להבין מדבריך שהתוספים, העשויים להזיק אם יש מחלה כלשהיא, כפי שציינת, אינם עשויים להזיק (עקרונית) דווקא כשאין מחלה כלשהיא? כמו כן אעיר שלא פגשתי עד כה ולו נטורופתית אחת שאינה ממליצה ליטול תוסף זה או אחר. האם נטורופתיה הוא לא המקצוע המתאים לייעץ בנושא?

מנהל פורום התנהגות בריאותית