אנמיה תלויית ברזל...

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

28/11/2006 | 13:12 | מאת: דוד

אני חולה באנמיה תלויית ברזל ומצב ה-IRON בגופי הוא כ-32 או קצת פחות לעומת נורמה של 50-160 לערך.... יש לי כמה שאלות על תזונה נכונה: 1.) מה היא התזונה הנכונה עבורי ומה בערך הדיאטה המומלצת (אולי יהיה לי טור לדיאטולוג, אבל הוא יהיה בעוד לפחות 3-4 חודשים ואני צריך דחוף, לפחות מידע בסיסי...), מה אני צריך לאכול ביום (בבקשה לפחות בערך...) 2.) שמעתי שאסור לי בכלל תה או קפה. האם טאנין נמצא בכל תה או רק בתה ירוק... ? 3.) אני בכל ערב אוכל קוטג', ושמעתי שאסור לי בכלל מוצרי חלב, האם זה נכון והאם מותר לי לאכול א.) קוטג' ב.) יוגורט ג.) שאר מוצרי חלב... 4.) האם זה נכון שאסור לי בכלל אפילו לטעום משקאות-קלים כגון: מיץ ענבים, פאנטה *קולה, מיץ מנגו דיאט, מיץ עגבניות ומיץ רימונים, אפילו קצת ? מה רק מים מינרלים או סודה ? *.) מה אסור לי לשתות בכלל קוקה-קולה (למשל אפילו בלי גזים, לדוגמא...) ? 5.) מה מותר לי בכלל (???), ומה התזונה הנכונה עבורי ? אבקש קישורים לאתרים נוספים ומידע נוסף עבורי.... אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה רבה מכל הלב!

28/11/2006 | 13:27 | מאת: אהובה

דוד, אני לא רופאה וגם לא תזונאית, אך למיטב ידיעתי, אי אפשר לתת לך יעוץ אישי לגבי מה מותר , מה אסור, מה רצוי לך, בפורום באינטרנט, אלא רק בשיחה אישית עם תזונאית ועל סמך רקע רפואי ותוצאות בדיקות רפואיות. לגבי מידע כללי, כמו למשל, באילו מזונות יש הרבה ברזל, תוכל לשאול ולקבל תשובה מוסמכת בפורום "תזונה קלינית". אהובה

28/11/2006 | 13:28 | מאת: אהובה

דוד, אני לא רופאה וגם לא תזונאית, אך למיטב ידיעתי, אי אפשר לתת לך יעוץ אישי לגבי מה מותר , מה אסור, מה רצוי לך, בפורום באינטרנט, אלא רק בשיחה אישית עם תזונאית ועל סמך רקע רפואי ותוצאות בדיקות רפואיות., וכן גיל ואורח חיים. לגבי מידע כללי, כמו למשל, באילו מזונות יש הרבה ברזל, תוכל לשאול ולקבל תשובה מוסמכת בפורום "תזונה קלינית". אהובה

http://www.tevalife.com/article.asp?id=1585 ולשאלות שלך כמה תשובות: לא יודע מה הקשר בין משקאות מתוקים לבין ברזל, פרט לקשר בין ברזל לסוכר. בכל מקרה, המנע כליל משתיית משקאות מתוקים. אלה יגרמו לך לדלדול העצם, לאבנים בכליות ולסוכרת והשמנה. שווה לך? אני חושב שלא. רק מים וזהו.

מנהל פורום התנהגות בריאותית