B 12

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

31/08/2006 | 09:06 | מאת: רוני

שלום בתי בת ה- 25 בד"כ בריאה ובבדיקות דם התקבלה תשובת B 12 נמוכה- 120 וערכי כולסטרול - 229 וכולסטרול LDL - 135.5 . רופאת המשפחה מציעה לתת 6 זריקות B 12 רצופות ואח"כ 1 בכל חודש. עלי לציין שאת אותו הליך עברה בתי לפני שנה בדיוק ותוצאות הבדיקות להלן. שאלתי , זה לאחר סרובה של בתי להזרקות האם ישנה אלטרנטיבה והצעה לטיפול ? תודה רבה

יודעת שהערכים הנמוכים צריכים חיזוק. אבל למה לא להתחיל מכדורי B12, אחד ליום במשך חודש, בדיקה ואחר כך אחד כל שלושה ימים או שבוע? יותר סימפטי. מה לגבי ערכי הכולסטרול הגבוהים? למה לא לתסף באומגה 3 או זרעי פשתן טחון טרי או אגוזי מלך?

31/08/2006 | 15:03 | מאת: א

רוני, אני מציעה לך לשאול גם בפורום "רפואת משפחה" עם ציון פרטים רפואיים מירביים, כולל תוצאות מלאות של בדיקות הדם. אני לא רופאה, אך ידוע לי שיש כאלה המשתמשים בכדורי המסה-מציצה של b12 מתחת ללשון, של סולגאר, אבל את זה את צריכה לברר עם רופאת המשפחה שלך, יתכן וזה מתאים רק במקרים מסויימים. וגם את זה יש במינונים שונים, כך שייעוץ אישי חובה בכל מקרה. האם רופאת המשפחה דיברה אתכם על ייעוץ של תזונאית ? זה אפשרי גם במסגרת קופת החולים. א

אפשר בהחלט לקחת את זה במינון של כדור ליום. למה דווקא סולגר? יש אתה זה בשלל אפשרויות וצריך לקחת בחשבון רק את המחיר. אלה של לייף מהסופר פארם נמסים הכי מהר ונוח. עוד דוגמה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית