שאלה כללית על תאים סרטניים

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

29/07/2006 | 17:57 | מאת: אדם

שלום, בשנים האחרונות אני זוכה לשמוע על סגולות רפואיות של פירות / ירקות / פעילות ספורטיבית אשר מקטינות את הסיכוי ללקות בסוגי סרטן שונים. שאלתי היא האם ההשלכות של הדברים לעיל באות לידי ביטוי בחיסול תאים סרטניים, או בעיכוב בהתפתחותם? כמו כן, הייתי שמח לדעת עד כמה מזיקה בדיקת שיקוף לגוף? תודה

אבל אפשר לומר שהתנהגות בריאותית בהחלט מעכבת התפתחות תאים סרטניים ואף מונעת אותם בכלל. לשיקוף הכוונה לרנטגן. אם כך הדבר, כל צילום רנטגן גורם לפציעות מיקרוסקופיות בכלי הדם ויש האומרים שגם לאפשרות להתפרצות של גידול סרטני. היום כבר ברור שרצוי להמנע מצילומי רנטגן חוזרים ונשנים. ספק אם אחד פה ושם יכול לגרום נזק.

מנהל פורום התנהגות בריאותית