משקעות קלים דיאטתיים מוגזים ועצירה בירידה במשקל

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

06/07/2006 | 21:11 | מאת: דליה

הי מורי פישל, זו אני דליה ששאלה אותך על עצירה בירידה במשקל לפני כמה ימים. אחרי שגם השבוע לא ירדתי במשקל ניסיתי לבודד את המשתנה הבעייתי והחלטתי להוריד לחלוטין משקעות תוססים דיאטתיים. ואכן כבר תוך יום התחלתי לרדת במשקל ולחוש פחות נפוחה. השאלה שלי היא הרי שאם הנפיחות נובעת מהגזים, אין היא צריכה להתבטא במשקל (גם בלון נפוח לא שוקל יותר מבלון נטול אויר), אז ממה באמת נובעת העליה במשקל בכל הקשור למשקאות תוססים נטולי קלוריות? האם התופעה ידועה והגיונית? תודה לך מראש מורי.

משקאות תוססים. אבל משקאות שכאלה גורמים לשלל בעיות: אלה מכילים ממתיק רעיל בשם אספרטיים, שרצוי שלא ייכנס לאף פה. משקאות אלה מטבעם חומציים הם. כדי שהגוף יתגבר על החומציות המיותרת הוא לוקח סידן מהעצמות ואלה נעשות מדולדלות ושבירות. עודף הסידן נשטף דרך הכליות ואז נוצרות אבנים בכליות. כל זה ממשקאות קלים מיותרים לגמרי.

מנהל פורום התנהגות בריאותית