שלמות והשלמות

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

06/05/2006 | 15:28 | מאת: דוד

1-ברזל: במידה ואיני אוכל בשר ורק מעט דגים, ביצים ומוצרי חלב- האם עליי להשלים את צריכת הברזל שלי כתוסף? ואם כן, מהו התוסף הטוב ביותר הקיים בשוק? 2- חלבון: במידה ואיני אוכל בשר ורק מעט דגים, ביצים ומוצרי חלב, וכן מעט קטניות- האם כדאי לי להשלים את צריכת החלבון עם חלבון WHEY (חלבון יותר איכותי מביצה, ונרי זה אוכל בסופו של דבר)? ואם כן, מהו התוסף הטוב ביותר הקיים בשוק? אגב, האם חלב אורז נחשב כחלבון איכותי? 3- כמה זרעי פשתן עליי לצרןך ביום ע"מ לכסות את מכסת הOMEGA 3 המומלצת? 4- חמאת בוטנים ללא תוספות. מומלץ או לא? ולמה. תודה

1. השלמת ברזל רק לאחר בדיקת דם. אם כבר השלמה, כדאי בתוספת מקור חמוץ כמיץ תפוזים או ויטמין C וגם אז הספיגה לא מדהימה. אפשר לקבל תוספת טובה מספירולינה. 2. חלבון הביצה הוא מהחלבונים האיכותיים שיש. מי אמר שחלבון WHEY עדיף? לא ידוע לי על חלבון אחר מושלם וטוב. 3. כמות זרעי הפשתן שאתה צריך לא תעבור כמדומני את 30 הגרם. עליך לטחון אותם טרייים טרם מאכל וגם אז קח בחשבון שהם מכילים פיטוכימיקלים לא תמיד רצויים. 4. חמאת בוטנים טובה ומזינה, אם כי צריך שוב לקחת בחשבון שבבוטנים יש שפע טפילים לא טובים והחמאה צריכה לבוא ממקור טוב. בחמאת בוטנים מסחרית שפע דברים לא ממש נחמדים.

מנהל פורום התנהגות בריאותית