אוכל בריא

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

14/10/2004 | 10:07 | מאת: רויטל

שלום, אני משתדלת מאוד להכניס אוכל לא מזיק הביתה, אוכל לא מעובד ולא מוכן וללא תוספים מלאכותיים. הבעיה שלי היא שאין הרבה כאלה בחנויות ומגוון המאכלים שיש בבית הוא דל מאוד. אם תוכלו להציע לי על מאכלים קלילים ובריאים שאפשר לקנות או להכין בבית (לא בשרי). תודה.

אין מבחר שישביע את רצונך? מכל הירקות, הפירות, לחמי הדגנים המלאים, הפסטות, הגבינות - אין מכל זה מבחר עשיר מספיק? ומה באמת רע בבשר, בביצים?

14/10/2004 | 22:16 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

רויטל שלום, באופן כללי "אוכל בריא" מכיל פירות טריים, ירקות טריים ומבושלים, דגנים מלאים (אורז, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל ועוד), קטניות (עדשים, פול, חומוס,), מוצרי סויה (במיוחד טופו(, שקדים, אגוזים וזרעונים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן), טחינה מלאה, שמנים מכבישה קרה (זית שומשום, חמניות וכד'). רצוי שיהיה מגידול אורגני, אבל בגלל המחיר עושים פשרות. אם את לא צמחונית / טבעטנית, אפשר לצרוך גם יוגורט עיזים, או ביו, וגבינות עד 5%. ביצה מכילה חלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה וגם דגים מהים הצפוני עשירים בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3). עם זאת צריך להשתדל שבתזונה לא יהיו מזונות וחומרים מזיקים. בקישור הבא תמצאי מספר מאמרים שכתבתי בנושא תזונה טבעית ואורח חיים בריא וביניהם אני מציע לך לקרוא על: "המזונות המועילים והמבריאים" ועל "חומרים מזיקים בתזונתנו". http://www.zom.co.il/articles.htm בהצלחה צביקה

26/10/2004 | 21:09 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

אם את רוצה להכין כמעט הכל בבית, דבר שהינו מבורך כשלעצמו, אוכל להציעך להכיר שיטה מיוחדת להכנת מזון. יחודיות השיטה מתבטאת בעובדה שכל מזון שתכיני יהפוך להיות גם טעים וגם בריא וזאת ללא מאמץ יתר, אלא בפחות מאמץ.

מיליונים ירוויח מי שיוכל להפוך אורז מלא, הראוי במיוחד לסוסים, למאכל הראוי לאדם. יש גבול עד כמה אפשר לשמור על הבריאות מבלי לאבד את השפיות.

מנהל פורום התנהגות בריאותית