שינה לא מספקת

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

02/10/2004 | 12:14 | מאת: עינב

מאז שהתגייסתי השינה שלי השתנתה לרעה. לפני הצבא השינה שלי יכלה להימשך כשתיים עשרה שעות. אני מקיצה טבעי בשש שבע בבוקר. עייפה רוב היום ולא מצליחה להירדם. יש משהו שאני יכולה לעשות (מאכלים מסויימים, ספורט, הרפייה ...) כדי לשפר את השינה שלי ?

הבאתי לך קישור. קראי ואמרי אם את מכירה משהו מזה אצלך. נקווה שאחרים יוכלו לתרום ולשפוך אור נוסף. http://www.tevalife.com/article.asp?id=240

02/10/2004 | 13:58 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

עינב שלום, במחקר שנערך לאחרונה נמצא, כי משך השינה האופטימלי לאדם בוגר הוא 7.5 שעות שינה. אם את ישנה 7 שעות או יותר ועדיין קמה עייפה - יש כנראה בעיה התנהגותית, תזונתית או פיזיולוגית שגורמת לכך. האם את הולכת לישון אחרי חצות? זמן השינה האופטילי הוא בין עשר לחצות. האם את אוכלת ארוחה כבדה לפני השינה? - כדאי לאכול ארוחה קלה עם פחמימות מורכבות. האם את מרבה בשתיית קפה ואלכוהול וצורכת מזון מלוח במשך היום ולפני השינה? - מוצרים אלה מבטיחים הפרעות בשינה. הם יש לך חוסרים תזונתיים של ויטמינים ומינרלים? - חוסר במגנזיום, ברזל, אבץ וויטמין B עלול לגרום להפרעות שינה ותחושת עייפות בבוקר. האם את עושה פעילות גופנית? - כדי להבטיח שינה טובה מומלץ לעשות את הפעילות 2-3 שעות לפני השינה. האם את צורכת כדורי שינה? - כדורי שינה עוזרים בהירדמות, אבל גורמים להתעורר עייפים. הטיפול בבעיה הוא לא תרופתי, את צריכה לעשות בדיקות מעבדה מקיפות ולנסות לפעול בהתאם להנחיות שהזכרתי לעיל. עדיף כמובן לקבל יעוץ מקיף אצל נטורופט, או מי שהתמחה בהפרעות שינה. בהצלחה צביקה

22/10/2004 | 15:04 | מאת: דפנה

דברים שעזרו לי /שאמורים לעזור: המנעות מאכילת מאכלים שאינם טבעיים במיוחד, גם אלו שנחשבים לבריאים- שימורים,קטשופ, תיבול יתר( בעיקר מלח ודברים חריפים),מאפים מקמח לבן,קפה( הוא מעורר למשך חצי שעה-שעה אבל בהמשך הוא מגביר את העייפות הקיימת אפילו) המנעות ממצבי שחיקה( פעילות יתר בכל תחום שהוא יכול לגרום לעייפות כבדה מאוד) הליכה שעה שעתיים לפני השינה,למשך חצי שעה עייפות פיזית רגילה שהמקור שלה הוא לא בבעיה בתפקוד כלשהו או חסך( ויטמינים,בלוטת התריס ועוד) עוברת שלוש שעות- אם היא לא עוברת כדאי לבדוק את העניין סטרס גורם לעייפות( רעש, אור ,מתח, פעילות מחשבתית מוגברת ועוד) התעוררויות חוזרות בלילה( לרוב לא זוכרים אותן) ואי הגעה לשינה עמוקה גם הם גורמים לעייפות קריאת ספר משעמם במיוחד /אותיות קטנות בנוסף,קיימת מרפאת שינה במרכז הארץ באחד מבתי החולים( כרגע אינני זוכרת את שמה אך ניתן למצוא אותה בקלות) שבודקת לעומק את הסיבה לעיפות/שינה לא איכותית , מכל סיבה שהיא קיימות "תרופות" הומיאופתיות שעוזרות להרגיע את הגוף/ להרפות אותו ואינן גורמות נזקים ואין להן תופעות לוואי- ביניהן תרופות העשויות פסיפלורה ואקליפטוס בכלל,פסיפלורה נחשבת כמרגיע ומרדימה( אפילו תה יכול לעזור) אכילת מרקים וירקות מבושלים לפני השינה גם כן עוזרת זהו מקווה שעזרתי במשהו.....

אבל קשר בינו ובין שינה עוד לא ראיתי.

22/10/2004 | 15:04 | מאת: דפנה

דברים שעזרו לי /שאמורים לעזור: המנעות מאכילת מאכלים שאינם טבעיים במיוחד, גם אלו שנחשבים לבריאים- שימורים,קטשופ, תיבול יתר( בעיקר מלח ודברים חריפים),מאפים מקמח לבן,קפה( הוא מעורר למשך חצי שעה-שעה אבל בהמשך הוא מגביר את העייפות הקיימת אפילו) המנעות ממצבי שחיקה( פעילות יתר בכל תחום שהוא יכול לגרום לעייפות כבדה מאוד) הליכה שעה שעתיים לפני השינה,למשך חצי שעה עייפות פיזית רגילה שהמקור שלה הוא לא בבעיה בתפקוד כלשהו או חסך( ויטמינים,בלוטת התריס ועוד) עוברת שלוש שעות- אם היא לא עוברת כדאי לבדוק את העניין סטרס גורם לעייפות( רעש, אור ,מתח, פעילות מחשבתית מוגברת ועוד) התעוררויות חוזרות בלילה( לרוב לא זוכרים אותן) ואי הגעה לשינה עמוקה גם הם גורמים לעייפות קריאת ספר משעמם במיוחד /אותיות קטנות בנוסף,קיימת מרפאת שינה במרכז הארץ באחד מבתי החולים( כרגע אינני זוכרת את שמה אך ניתן למצוא אותה בקלות) שבודקת לעומק את הסיבה לעיפות/שינה לא איכותית , מכל סיבה שהיא קיימות "תרופות" הומיאופתיות שעוזרות להרגיע את הגוף/ להרפות אותו ואינן גורמות נזקים ואין להן תופעות לוואי- ביניהן תרופות העשויות פסיפלורה ואקליפטוס בכלל,פסיפלורה נחשבת כמרגיע ומרדימה( אפילו תה יכול לעזור) אכילת מרקים וירקות מבושלים לפני השינה גם כן עוזרת זהו מקווה שעזרתי במשהו.....

28/10/2004 | 02:28 | מאת: רונית

אם זה עוזר במשהו גם אני תמיד מאווווווד עייפה ואם אני נלחמת בזה זה עוזר ואני אדם מאוווד עיייף אם אחרי שש שעות נשארים עייפים, גם 12 שעות לא יעזרו( נסיתי...) כשאני עייפה בשעה לא קונבנציונלית אני קוראת לחברה וכך יוצא שאנחנו לא נשארות באותו המקום ואנחנו גם מדברות וזה מאוד מעורר או לחלופין אני נוסעת לאנשהו/עושה טיול לכלב/ כל דבר אחר שבזכותו לא אחשוב על העיפות אני יודעת שזאת נשמעת עצה נדושה,גם אני לא חשבתי שזה יעזור אבל הנה,זה כן עזר.. וזה עוזר גם לכמה מחברותיי שמעתי/קראתי/ראיתי באיזשהו מקום שהגוף אמור "להיטען" אחרי שלוש שעות מרגע תחילת העייפות, זה נכון? אפילו כתוב על עניין התזוזה/שינוי תנוחה בכל הקשור לניתוח שפת גוף- אם אדם מתקשה לחשוב / מרגיש איזשהו רגש לא נסבל הוא ישנה את תנוחתו באופן אינטואיטיבי או את מיקומו על מנת לשנות את מה שהוא מרגיש נפשית או פיזית בעצם הכל בראש(מן הסתם.), ובעניין חוסר היכול להרדם- תעשי בדיוק ההפך-ברגע שאת לא מצליחה להרדם תרוקני את הראש ממחשבות לחלוטין ותנועי כמה שפחות/אל תנועי כלל רונית

מנהל פורום התנהגות בריאותית