התנהגות בריאותית בהקשר לסידן
דיון מתוך פורום התנהגות בריאותית
בדקתי, עפ"י המלצתך, את הסימון התזונתי הרשום על בקבוקי המים המינרלים למיניהם, ומצאתי שכמות הסידן בכולם נמוכה מאוד ואינה מאפשרת להגיע אפילו לשמינית מכמות הסידן המומלצת, מה עוד שכאמור המים מאוד לא טעימים עבורי ואינני יכול לשתות מהם יותר מ-3-4 כוסות ביום (וזאת - עם תרופות, בדרך כלל). אני יכול לשתות סודה, אך לא ידוע לך, אם הבינותי אותך נכון, האם זה מהווה תחליף נאות למים. התרחקות מחלב (ומוצריו?), כהמלצתך, תהווה אי-ציות מובהק להמלצות כל רופאיי והדיאטניות של קו"ח, שיש להם אחריות בסיסית לבריאותי, והתנהגות כזאת בהחלט איננה מקובלת, כפי שידוע לך ללא ספק. לאיזה גבינות, שאותן כן רצוי לאכול כמקור סידן, התכוונת? האם גבינות על בסיס חלב או סויה נחשבות על ידיך כבריאות? האם שלילתך את החלב והסויה מתייחסת גם למוצרים מוצקים שלהם (גבינות חלב, ריקוטה, יוגורט, גבינות סויה וכיו"ב)? והאם אתה פוסל גם משקה שוקו סויה? איזה משקאות חמים וקרים (פרט למים) נותר לשתות אם אתה פוסל את כל הנ"ל? ומאיזה מזונות ניתן לקבל את הכמות הנדרשת של סידן, אם מוציאים מהתפריט את מוצרי החלב והסויה? כמה סידן כבר יש בירקות ובטחינה?
להם הוכנסו בחזרה חיידקי ביו הם בסדר גמור ואלה הגבינות ובעיקר היוגורט. זה לקחת חלב שנרצח ולהחיותו מחדש. על סויה אין מה לדבר כלל. מים מכילים סידן. שתיה מרובה שלהם תתן כמות סידן יפה, לא בטוח שמספקת. סידן שאינו בא על רקע ויטמין D מהמשמש או עם מגנזיום לא ייקלט. נוכחות סוכר מפריעה לקליטת סידן. משקה חם זה בסדר, אבל זה לא יסייע לפעילות התקינה של הגוף. התרחקות מחלב אינה בעייתית משום שאנחנו צורכים מעט חלב, אבל הרבה מוצרי חלב וכבר אמרתי למעלה מה ההבדל. העניין הוא, שפיסטור מראש אינו צריך להיות חלב משיווק החלב.
וחומציים תמנע בריחת סידן מהעצמות ומניעת אבנים בכליות.
אלעד, אני מבקשת ליידע אותך שאפשר להתקשר למרכז לאוסטיאופורוזיס בבית החולים הדסה, בטלפון 02-5845100 , ולבקש מהם שישלחו לך דף ובו פירוט של כמויות הסידן במזונות השונים. אם יש לך שאלות נוסף באשר לצריכת סידן, תוכל לפנות גם לרופאות בפורום "בעיות הורמונליות ומחלות עצם..." של מרכז רפואי רמב"ם. בריאות, אהובה