שתייה חמה/קרה

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

26/03/2006 | 08:39 | מאת: אלעד

בהקשר לתשובתך מ-21.3 בנדון, אביא לידיעתך שבמשקאות דלהלן, אותם אני מחבב, אין סוכר ואין אספרטיים: משקה שוקו סויה (ממותק בסוכרוז), בירה מאלט (סוכרלוז), מיץ חמוציות דיאט (סוכרלוז+אסולפם), ובירה לבנה (אין ממתיק).האם יש בעיה עם המשקאות הללו? האם הממתיקים הנ"ל רעילים כמו אספרטיים (בכמויות בהן משתמשים)? אשר לתה ירוק, מבחינתי הוא די טעים - הרבה יותר ממים (שהם, עבורי, חסרי טעם בכל סוגיהם). האם כוס סודה (שעבורי הוא הרבה יותר נסבל מכוס מים) הוא תחליף טוב למים? מה לא בריא בחלב? האם כלל זה חל גם על מי שלא מרגיש בשום בעיה בשתייתו (ומאידך, כפי שהדגישו בפניי כמה דיאטניות של קו"ח בשנים האחרונות, הוא מהווה מקור חשוב ביותר לסידן)?

כל מה שמומתק בסוכלוז צריך לדעת שנושא הבטיחות בממתיק המלאכותי הזה לא נבדק לעומקו. סויה הוא בהחלט לא משקה מומלץ בגלל בעייתיות הסויה. הסויה גורמת לחסר ב-B12 ובעודף הורמון אסטרוגן בגוף. חלב הוא משקה טוב כל עוד הוא לא מפוסטר. החלב בישראל הוא מפוסטר-על וכל חיידקי הביו שלו הוצאו להורג בפיסטור. אפילו לואי פסטר, אבי הפיסטור, הודה על ערש דווי שהפיסטור מיותר ובארה"ב קמה בשנים החרונות תנועה לחזרה לשתיה של חלב טרי ולא מטופל. בנוגע לסידן, הרי גם המים הם מקור לסידן וגם טחינה וכמובן גבינות. תה ירוק חשוב ביותר אבל כתה ולא במקום שתיה. אם מצאת תה ירוק טיעם הרווחת. קשה מאוד למצוא אחד כזה. מיץ חמוציות מכיל באופן טבעי סוכר וההמתקה הלא בטיחותית שלו מוסיפה חטא על פשע. לגבי סודה אין לי ממש דיעה. קראתי שזה לא ממש מומלץ, אבל אין לי את המקור כרדע לבדיקה וזה שוב תחליף למים פשוטים. כבר אמרתי שכדאי לקנות את כל המינרלים ולבדוק מי הכי טעים. יש הנשבעים בנביעות ויש במי עדן. בחן בעצמך והחלט. שווה לבדוק את הנושא הזה רק מפאת הסקרנות.

מנהל פורום התנהגות בריאותית