פס שחור מתחת לציפורן

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

16/11/2004 | 18:52 | מאת: גיל

לביתנו בת ה 3 שנים התגלה לפני כחצי שנה פס שחור בודד בעובי של כ 1 מ"מ לאורך כל הציפורן מתחת לציפורן האגודל (ניתן לשלוח תמונה) שני ההורים ממוצא עירקי והילדה שחומת עור. מעיון בתופעה באינטרנט הננו מאוד מודאגים שכן תופעה זו נקראת "longitudinal melanonychia והיא יכולה במקרים מסויימים להוות אינדיקציה למלנומה ממארת אמנם בעיקר אצל מבוגרים אך לא מן נמנע גם אצל ילדים. רצינו לשאול את דעתך בעניין האם ממצא זה מדאיג מאוד, מה הסיכויים להתפתחות מלנומה כזו בילדים, האם לדעתך יש לבצע ביופסיה ואם כן אצל מי, ואם חס וחלילה מדובר במלנומה באיזה שלב מדובר ומה דרכי הטיפול??? אנא תשובתך המהירה הננו מאוד מודאגים.

01/01/2005 | 22:28 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

בדכ בילדים התהליך תקין מומלץ לקיחת ביופסיה רק במיקרים של שינוי מהיר בנגע

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור