דלקת באזור הבטן התחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

17/10/2004 | 15:55 | מאת: מיסטיק פיצה

כשהייתי בת 5 הייתה לי מן פטריה באזור הבטן התחתונה . הפטריה נעלמה לאחר טיפול במשחות שונות ולא חזרה במשך שנים רבות.כיום אני בת 15 ולפתע הפטריה חזרה לי. קיבלתי שוב משחות מהרופאה אך הפעם זה כל פעם נעלם לכמה שבועות וחוזר. הפעם הרופאה אמרה לי שזה דלקת ולא פטריה אך אני מבינה שזה בעצם קשור לאותו תחום. בעבר חשבו שיש לי פסוריאזיס אך עשו לי בדיקות והבינו שזה לא פסוריאזיס אלא משהו דומה עם תסמינים דומים. אני מבינה שאי אפשר להגיד לי ממה זה נגרם בדיוק כי בשביל זה צריך לראות את המקרה ולדעת בדיוק מה המצב וכיצד הוא מטופל. אבל הייתי רוצה לדעת מה יכול לגרום לתופעה הזאת .האם זה יכול להיות קשור לתזונה לקויה או אולי ללחץ או שאולי זה בכלל תופעה אלרגית??? הייתי ממשיכה לטפל במשחות אך לאחרונה שמעתי ששימוש במשחות רבות המכילות קורטיזון כמו שאני השתמשתי בהן יכולים לגרום לנזק בריאותי בעתיד והייתי רוצה לנסות למנוע את הבעיה לפני שהיא נוצרת בכלל ולא רק כטיפול אחרי שזה מתפרץ מצפה לתשובה....

24/10/2004 | 10:24 | מאת: ד"ר מיקי שוחט

במידה ויש חשד לרגישות ממגע מומלץ ביצוע תבחינים עוריים לברור הגורם בנוסף לטיפול המקומי

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור