הרפס

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

10/04/2006 | 14:07 | מאת: לילך

לפני כשבוע התחילו לי גירודים בראש (בצד שמאל מאחור), שהפכו לפצעים, שגם התחילו לכאוב כאשר נגעתי.ביום שישי הלכתי לרופאת המשפחה שלי, והיא נתנה לי למרוח בטקורטן, לאחר מריחת המשחה- המצב החמיר - והתחיל לכאוב לי ולעקצץ לי גם מבלי שנגעתי. הפסקתי את המשחה ואתמול (יום ראשון) הלכתי לרופאת עור שאבחנה את זה כהרפס זוסטר ונתנה לי זובירקס במינון של 800 מ"ג כפול 5 פעמים ביום! אחרי לקיחת הכדור, הרגשתי חולשה. דיברתי עם הרופאה, היא אמרה לי שאם אני מרגישה לא טוב מהכדורים, אני יכולה להפסיק לקחת אותם, אבל ההרפס יעבור רק אחרי כחודש. השאלה שלי: 1. האם הכמות של 4000 מ"ג ביום, זה לא מוגזם? 2. האם כדאי לי להפסיק לקחת את התרופה או להוריד קצת את המינון שלה? בתודה מראש לילך.

18/04/2006 | 16:23 | מאת: ד"ר אשר יהב

המינון שקבלת איננו מוגזם! אם תורידי את המינון התרופה לא תעזור! אם תפסיקי לחלוטין את התרופה יתכן שייגרמו לך כאבים שיכולים להיות במקרים מסוימים קשים וממושכים( בייחוד אם את מתקדמת בגיל). בדרך כלל אם האדם הוא באופן כללי בריא - אזי אין תופעות-לוואי לכדור הזה ובמיוחד לא תופעות-לוואי מסוכנות אבל כמובן רק רופא שבדק אותך יכול לייעץ לך מה לעשות.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור