פטרת בציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

03/04/2006 | 19:21 | מאת: אורלי

שלום,אני סובלת מפטרת בציפורניים רגליים מסוג טריכופיטון רוברה לפי בדיקה מיקוגוגית. קיבלתי טיפול במשך 4 חודשים כדורים טרבינאפין.היה שיפור במצב, שני שליש מהציפורן היתה נקיהץאך לאחר הפסקה טיפול לפי המלצת רופא עור הכל חזר. אחר כך השתמשתי בלק בטראפן במשך שנה וחצי עם שיפור לא משמעותי. יש לציין שאני בריאה,תפקודי כבד היו תקינים.האם יש עוד איזה טיפול? תודה

04/04/2006 | 13:19 | מאת: יעלה

שלום רב, בני, בן 13.5 סובל מספר שנים מפטריות בציפורני הרגליים, (ככל הנראה במהלך היותו בחוג שחייה נדבק בפרטת זו.) הדבר מאוד מפריע לו (בעיקר מבחינה אסטטית) . הוא מסרב בכל תוקף לחשוף את רגליו ולכן נמנע מללכת לים/לבריכה. אחת לחודש אני לוקחת אותו לפדיקוריסטית לצורך גזירת הציפורנים (מאחר והן עבות מאוד אנחנו לא יכולים לעשות זאת) . היינו אצל רופא עור בקופת חולים ולדבריו הפטרת הינה חמורה ואין מה לעשות. מאחר והנושא מאוד מפריע לבני ולאור דבריו של רופא העור כי הנושא לא ניתן לריפוי, אודה לכם על קבלת מידע, האם יש מה לעשות ואם כן - מה. בתודה מראש,

04/04/2006 | 18:50 | מאת: ד"ר אשר יהב

הטיפול בטרבינפין טוב ויעיל אך כנראה שהופסק לפני הזמן ולכן המחלה חזרה. לכן יש לחזור על הטיפול! זה גם הטיפול שאני ממליץ לילד.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור