שימוש לאורך זמן בהידרוקינון

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

18/03/2006 | 22:31 | מאת: דניאל

שלום, אני משתמשת ב"איזומד" -קרם הבהרה שניתן ללא מרשם רופא בגלל ריכוז נמוך של החומר הפעיל, 2% הידרוקינון. אני משתמשת בו כחודשיים לאיזור הפנים. אני מעדיפה אחוז נמוך ושינויים איטיים ובטוחים מאשר אחוזים גבוהים יותר שיתנו תוצאה מהירה יותר. האם אני עושה ב"שכל" ? האם שימוש ממושך בחומר מסוכן? דרך אגב, למה "מלכלכים" על הידרוקינון כמסוכן. (?שלא במפתיע, אלו שמציעים חומרים טיבעיים נוטים לכך...)? קראתי שחומרים טבעיים נותנים תוצאות זמניות בלבד לעומת ההידרוקינון... אודה לך דוקטור אם תבהיר לי את העניין...אפרופו הבהרה... תודה

21/03/2006 | 23:37 | מאת: ד"ר אשר יהב

שמוש ממושך גם באחוזים יותר גבוהים איננו מסוכן פרט לאותם מקרים נדירים שיש אלרגיה לחומר! יש מקרים שלא יגיבו כלל לרכוז כזה נמוך. יש גם מקרים שעל מנת להשיג תגובה טובה יש צורך לשלב את ההידרוקינון עם חמרים נוספים שאת הרכיבם המדויק יקבע המומחה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור