Hidradenitis suppurativa

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

06/10/2005 | 21:58 | מאת: אני

או מה שנקרא דלקת בלוטות הזיעה אך במקרה הזה במפשעה. מצב זה נמשך כבר 11 שנים בלי פיתרון הולם, אנטיביוטיקה נלקחה אף על פי שלא עזרה. כרגע נוצרות המון יבלות מוגלתיות באזור המפשעה שמשאירות אחריהן צלקות לא קטנות. האם יש אפשרות לטפל בזה? ואם כן יש אפשרות לעשות משהו בנידון ללא ניתוח?

31/01/2006 | 10:51 | מאת: דר אשר יהב

אם אנטיביוטיקה אחת לא עזרה , ישנה אפשרות שאנטיביוטיקה אחרת כן תעזור; זאת בתוספת משחות מתאימות - מאפשר לשלוט במצב לאורך זמן בחלק גדול של המקרים . אפשרות טיפול אחרת - באם מדובר בבחורה - זה להשתמש בגלולות מסוימות למניעת-הריון וגם זה בצירוף משחות מתאימות - יכול להביא לשליטה במצב ללא צורך בניתוחים .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור