בלוטת שומן שנסתמה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

06/10/2005 | 17:12 | מאת: אינה

שלום לד"ר יהב לבתי בת השנה ועשרה חודשים הופיע בליטה קטנה מתחת לעור לפני כמה חודשים. אחרי ששמתי לב שזה גדל ומקבל צבע כהה לקחתי אותה לרופאת עור אשר איבחנה שזאת בלוטת שומן שומן שנסתמה ורשמה לנו תרופה בשם ניאו-מדרול שאותה אני מורחת לבתי כבר שבועיים. אתמול שמתי לב שהמקום מסביב קיבל צבע אדמדם והעור התחיל קצת להתקלף. השאלה : האם להמשיך את הטיפול? ואם התגובה שציינתי מסוכנת לתינוקות? האם יש טיפול יותר יעיל? הרופאה אמרה שלא עושים חתך לילדים קטנים.

06/10/2005 | 17:36 | מאת: ד"ר אשר יהב

אם האבחנה של הרופאה נכונה אזי אין צורך בשום טיפול. נאומדרול לא יפתור את הבעיה.סילוק התופעה יכול להעשות רק ע"י ניתוח ובגיל הZה בוודאי שאין צורך בכך.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור