סימני מתיכות בעור עקב עליה במשקל

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

24/09/2005 | 01:30 | מאת: עדן

שלום אני בת 20. בתקופת הצבא המשקל שלי השתנה מספר פעמים, עליתי וירדתי אך לא בצורה דרסתית, בטווח של כ-6 ק"ג למטה ולמעלה מה שלא רציני למבנה גופי (קיום אני שוקלת 60 ק"ג וגובהי הוא 175 ס"מ). בגלל השינויים במשקל נוצרו לי מעיין מתיכות/ "פיצוצים" בעור באיזור הברכיים, הבתן, הישבן והיריכיים. השאלה שלי היא למה זה קרה והאם יש דרך לטפל בזה? התופעה מאוד מפריעה לי כי אני די קהה והסימנים בולטים מאוד... ואם הסימנים נוצרו בגלל שינוי כזה לא רציני במשקל האם יש לי סיבה לדאגה משינויים משמעותיים יותר במשקל כגון בתקופת ההריון? תודה רבה

24/09/2005 | 15:45 | מאת: ד"ר אשר יהב

סימני מתיחה הם אכן תוצאה של השמנה פתאומית. כל עוד הסימנים טריים וצבעם אדום-ורוד- סגול אזי ניתן בעזרת טיפול הולם לגרום להעלמותם כמעט בכל מקרה. ואולם אם מחכים ונותנים לזמן לעבור ללא טיפול - אזי הסימנים נעשים בלתי-הפיכים ולא ניתן יותר לשנותם. אכן זה יכול בהחלט לחזור שוב בזמן הריון.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור