mycosis fungoides

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

22/09/2005 | 23:34 | מאת: lilach

שלום רב, מזה כשמונה חודשים יש לי פריחה בגפיים התחתונות של כתמים אדומים לא סימטריים עם יובש, רופאת העור ניסתה איתי כל מיני סוגים של משחות כדוג' אלידל אך ללא הועיל. לאחר הבחנה נוספת הרופאה חושבת שזה "mycosis fungoides " ושלחה אותי לביופסיה. בביופסיה התוצאות לא היו חד משמעיות ולכן נשלחתי שוב לביופסיה נוספת בביה"ח. ברצוני לדעת מה זה m"f ממה זה נגרם, האם יש נזק לטווח ארוך, ואיך מטפלים בזה. אני כבר די אובדת עצות כיוון שזה נורא לא אסטתי ואין לי מה לעשות עם זה. אודה לכם לתשובה מהירה ומלאה, תודה.

23/09/2005 | 17:11 | מאת: דר אשר יהב ,מומחה עור ומין,מבשרת-צי

MF זה סוג של תופעה גידולית כרונית וממושכת. אם יתברר שזו אכן באבחנה המדויקת שלך- אזי יצטרך הרופא שלך להפנות אותך להמשך הטיפול במרפאת חוץ של בי"ח שמתמחה במיוחד בנושא זה.ד"ר אמיליה הודק מבי"ח ביילינסון היא מומחית כזו.אחד הטיפולים היעילים והמקובלים הוא הקרנות PUVA.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור