גילוח וגירוי עור הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

02/09/2005 | 20:12 | מאת: דני

שלום רב . יש לי שאלה בנושא גילוח -אצלי השיער גודל בקצב מהיר וזה מעצבן אותי כשיש לי שיער על הפנים אז כיום אני מתגלח פעם ב3 ימים למרות שהייתי מעדיף להתגלח כל יום-יומיים אבל אמרו לי שמגרה את עור הפנים ולא מומלץ בכלל אז שאלתי היא האם זה אפשרי להתגלח לעיתים תכופות יותר מבלי שזה יפגע לי בפנים ואם לא אז כל כמה זמן מומלץ להתגלח?

03/09/2005 | 13:33 | מאת: ד"ר אשר יהב

אם יש לך עור רגיש , ישנם כמה דברים שאתה יכול לעשות בכדי שתוכל להתגלח יום יום: ראשית ובכל מקרה מומלץ לרחוץ את עור הפנים היטב ובאופן יסודי עם מים חמים והרבה סבון מיד לפני פעולת הגילוח.תשתדל גם שלא ללחוץ חזק ולהפעיל לחץ גדול על העור בזמן הגלוח אפילו במחיר של גילוח קצת פחות יסודי. אם אמצעים פשוטים אלה עדיין לא מספיקים למנוע את גירוי העור - אזי הייתי מציע לך לפנות לרופא עור שירשום לך משחת קורטיזון חלשה למריחה על עור הפנים בכל ערב.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור