גרדת ודימום בשק האשכים.

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

31/08/2005 | 16:00 | מאת: אושי

לד"ר מיקי שוחט / או / ד"ר אשר יהב שלום לכם . שאלתי=אני חולה בדלקת פרקים, וכן קיבלתי גם פסוריזיס . אני מטופל ב פלקיוניל,זלזופרין, מטרוטקסט, ולאחרונה ההיתי מטופל ב רמיקייד בעירוי. בחודשים אחרונים קיבלתי גרדת בשק האשכים ,קבלתי טיפול ב טופיסלן משחה = וכן קרם- טרידרם 15 גרם. ועדיין ישנה התופעה של המשך הגרדת עד יצאת דם מאזור שק האשכים. וכן שמתי לב ש שער הערווה נהפך מ,שחור ל,לבן וכן השער נושר. לפני שבועים התפתח לי בכף היד פיצעונים אדומים מתחת לעור כמו גרגירים,וגם בין האצבעות. רופא העור שלי אמר שזה הטיפול הטוב לגרדת . לגבי הפסוריזיס ? יש לי בראש, וכן באגן האחורי, וכן ציפורניים עם שקעים וחורים קטנים . שמעתי שטיפולים בים- המלח עוזרים אבל צריך איזה אישור בכדי לרדת לטיפולים. האם יש טיפול אחר שתוכלו להמליץ עליו לגבי הגרדת ? וכן לגבי הטיפול בים-המלח, איזה אישור לקבלת הטיפול ? אודה לכם מאוד על תשובתכם: בתודהמראש . אושי

31/08/2005 | 22:47 | מאת: ד"ר אשר יהב

אני כלל לא בטוח שהמחלה שאתה קורה לה גרדת היא אכן הגרדת בהגדרתה הרפואית של המילה.אם אכן זו גרדת הרי שהטיפול הוא לא ע"י טרידרם ולא ע"יטופיסלן בלבד כי אם הוא צריך לפחות לכלול משחות אחרות ספציפיות לגרדת כגון ביציד או מייט-X וכ"ו. לגבי ים המחלה אתה צריך לבקש המלצה כתובה מרופאי העור שמטפלים בך(כנראה בבי"ח) ועם ההמלצה הזו לפ]נות לקופת החולים שבה אתה מבוטח.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור