פצעי בגרות בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

30/08/2005 | 22:21 | מאת: יעל

שלום רב! אני בת 29 ועדיין יש לי פצעי בגרות, בעיקר בגב, בפנים והעל החזה. לא מדובר בהרבה פצעים גדולים עם מוגלה, אלא בפצעים בגודל קטן עד בינוני, לרוב עם ראש אדום. על הגב, יש לי גם הרבה שומן תת עורי, והעור שם לא חלק כלל. בעבר, לקחתי גלולות דיאנה, וזה שיפר את המצב, אך אז המצב היה גרוע בהרבה, והגניקולוג רשם לי לפני כשנה גלולות עם ריכוז הורמונים נמוך. העניין הוא שלמרות הריכוז הנמוך, היו לי כאבים בחזה עקב נטילתן, והחלטתי להפסיק לקחת אותן. לגבי רוקוטן - אני מעדיפה שלא להשתמש בתרופה חזקה שכזו - מה עוד שאין לי הרבה אקנה עם מוגלה. יש לי נוזל טיפולי בשם- אקנתרים- אך הבעיה היא שהגב מלא בנקודות קטנות של פצעונים קטנים, ונראה לי שזה לא אפקטיבי למרוח עליהם אחד - אחד. עם הפנים, הבעיה שלי היא שבשבוע שלפני המחזור מופיעים באופן קבוע כמה פצעים- לעיתים עם ראש לבן, כך ההקפדה על ניקוי שוטף של העור לא ממש מונעת את זה... מה כדאי לי לעשות? האם יש משחה טובה שמייבשת, ושניתן למרוח על איזור נרחב- כמו הגב? בתודה מראש - יעל.

31/08/2005 | 10:33 | מאת: ד"ר אשר יהב

אין זה נדיר לראות פצעי בגרות גם בגילים כמו שלך ואף בגילים יותר מבוגרים. אני מתרשם שיש אצלך בעיה הורמונאלית ולכן הטיפול ההגיוני וגם היעל ביותר צריך להיות מבוסס על גלולות הורמונאליות מהסוג של דיאנה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור