הרפס

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

17/08/2005 | 01:03 | מאת: ערן

דר שלום, אני בן 29, זכר בריא. לאחרונה שמתי לב על פצע קטן שהופיע על איבר מיני, בחיבור בין ראש איבר המין לשאר האיבר. הפצע אינו כואב ואינו מציק ומעט יבלתי. פניתי לרופא עור שראה את הפצע (שהיה כבר יבש), והחליט לשלוח אותי לבדיקת דם ע"מ לבדוק באם מדובר בסיפיליס או בהרפס. תוצאות בדיקת הדם הראו: HERPES HSV2 IgG - Negative HERPES HSV 1+2 IgM - Negative TREPONEMA SCR./TPHA - Negative VDRL - Negative HERPES HSV1 IgG - Positive 1. האם תוצאות בדיקת הדם אמינות? 2. התוצאה החיובית היחידה מראה כי יש לי אני נשא של הרפס בשפתיים (ע"פ מחקר אנטרנטי שעשיתי) - דבר שמעולם לא סבלתי ממנו אך לעיתים רחוקות יש לי פצע בפה: קטן, לבן ומסביב אדום ודי כואב. האם מדובר בהרפס של הפה? 3. למרות התוצאות השליליות, הפצע עדיין לא החלים. האם יש בדיקות נוספות שעלי לערוך? ההמתנה לתור רופא העור ארוכה ומייגעת ואודה לך אם תוכל לשפוך קצת אור על הפרשיה, אני מאוד מודאג. תודה רבה מראש.

17/08/2005 | 13:58 | מאת: ד"ר אשר יהב

בדיקת הדם החיובית יכולה להיות תוצאה של זיהום בהרפס בזמן הילדות.לפי התאור שלך הנגע שאתה מתאר על איבר המין אינו מתאים להרפס.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור