פצעים לאחר ראוקטן

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

08/08/2005 | 21:11 | מאת: טלי

שלום! אני בת 28 וסבלתי בעבר מפצעים באזור ה-T בלבד טופלתי במינוציקלין ורטאוויט וזה עזר אך ברגע שהפסקתי את הכדורים זה חזר (?עד גיל 20 בערך) לאחר מכן נכנסתי להריון והפצעים החמירו וכך גם בהריון השני. בגיל 24 בערך התחלתי טיפול בראוקטן למשך חצי שנה וקיבלתי פנים חדשות למשך שלוש וחצי שנים. במקביל לתקופה זו לקחתי גלולות למניעת הריון - מינולט וכאשר הפסקתי את הגלולות הפצעים חזרו שוב. כיום חזרתי לקחת גלולות (ארבעה חודשים ) בתקווה שזה יעזור לי. אך עד עתה אין שינוי. שאלתי - מדוע הפצעים חזרו בזמן שהפסקתי את הגלולות? האם לגלולות היה קשר לפנים נקיות? לפי המידע שקיבלתי מרופא העור שלי בזמנו ראוקטן היא תרופה שלוקחים פעם אחת ואין פצעים יותר האם זה אומר שאצטרך לקחת שוב ראוקטן? ומדוע בגיל 28 יש פצעי בגרות? אשמח לקבל תשובה לבעייתי תודה

09/08/2005 | 00:48 | מאת: ד"ר אשר יהב

אין זה יוצא דופן שבגיל 28 יש עדיין פצעי בגרות! מעבר לכך, העובדה שהאקנה שלך החמיר מאוד בהריון +העובדה שהפסקת הגלולות גרמה להתפרצות המחלה +העובדה שקורס אחד של רואקוטאן (בהנחה שהקורס הזה היה קורס שלם ולא חלקי) - כל העובדות האלה יכולות להצביע על כך שיכול להיות שיש לך בעיה הורמונאלית.האם המחזור שלך- ללא גלולות - הוא סדיר?כדאי לבקש שיפנו אותך לבירור הורמונאלי ואם הגלולה הפעם לא עוזרת לך - אז צריך לשקול מעבר לגלולות מסוג אחר כגון דיאנה 35.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור