רואקוטן

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

08/08/2005 | 15:17 | מאת: מאיה

לאחר שלושה שבועות של טיפול ברואקוטן , נאמר לי ע"י הרןפא להפסיק כיוון שרמת הטרגליצרידים בדם עלתה. הוא ביקש שאני יפסיק לשבועיים ואז יבצע בדיקת דם חוזרת לראות האם זה נובע מהכדורים. למה יכול לגרום רמה של טריגלצירידים גבוהה בדם? ואם יאמר לי להמשיך בכל זאת , אין לכך השפעה לטווח ארוך?

08/08/2005 | 19:20 | מאת: ד"ר אשר יהב

זה הכל תלוי בכמה הם גבוהים . אם הם גבוהים במידה לא קיצונית( נניח עד לפי 2 מהמקסימום הנורמלי)- אזי לדעתי אפשר להמשיך בטיפל.צריך אז להקפי מאוד על דיאטה עם הרבה ירקות, מעט פירות ללא דברי מתיקה ועם מעט פחמימות. אפשר גם להוסיף כמוסות שמן דגים אשר יכולות לנטרל או למתן את העלייה בטריגליצרידים. בתנאים אלה וכל עוד מדובר בטיפול שהוא לא ממושך - אין לך מה לחשוש.מתי כן צריך היה לחשוש? או אם היה מדובר בטיפול קבוע או ממושך : או אם היה מדובר בעלייה מאוד גדולה .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור