כתמים על הזרועות

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

30/07/2005 | 21:02 | מאת: מירב

שלום רב אני בת 48 ועל הזרועות שלי הופיעו בהדרגה ( במשך עשר השנים האחרונות ) נקודות חומות , למעשה כתמים , שמאוד מאוד מפריעים לי . כתמים אלו נוצרו מכך שבזמנו נהגתי להשתזף בשמש , ללא הגנה . כאשר הייתי אצל רופא עור ושאלתי אותו מה ניתן לעשות , הוא אמר לי שאין כל טיפול מתאים , והדבר היחידי שניתן לעשות הוא ל"שרוף" את הכתמים הבולטים והגדולים בחנקן נוזלי , ואילו השאר - הקטנים יותר , ישארו . אמנם כך עשיתי , אך חוץ מהבולטים נשארו כתמים נוספים שכאמור - בלתי נסבלים . האם אין שום דבר משמעותי שניתן לעשות בתחום רפואת העור , כדי להסיר נקודות- כתמים אלו ? בתודה - מירב

31/07/2005 | 09:16 | מאת: ד"ר אשר יהב

ניתן ע"י סדרה של קילופי עור כימיים לסלק בהדרגה את הכתמים . זאת בהנחה שמה שאת כותבת שהכתמים הם תוצאה מחשיפת יתר לשמש - היא נכונה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור