תופעות לוואי של פדניזון

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

27/07/2005 | 23:56 | מאת: דנה

שלום רב יש לי מספר שאלות לגבי שיפור ההופעה החיצונית שלי לאחר טיפול ממושך בפדניזון (כשנה וחצי). יש לי מחלה כרונית והדבר היחיד שהגבתי עליו זה פדניזון . התחלתי את הטיפול עם 50 מגר' ביום וכרגע אני עומדת על 10 . ברור כי אני סובלת מרוב תופעות לוואי שיש לתרופה . - השאלה שלי האם כדאי לי לעשות שעווה בידיים כאשר אני עדיין מקבלת פרדניזון ? או אולי אני צריכה לחכות לסוף הטיפול כדי שלא אצטרך לעשות את זה שוב ושוב בהתחשב שהגדילה הטבעית שלי פחותה מרגילה במקצת. - והשאלה השניה שלי קשורה לסימנים נוראים שנשארו לי ברגלים אחרי שהשמנתי ורזיתי בחזרה בסביבות 20 קג' . (דומה לצילוליטיס , אבל הרבה יותר מפחיד). האם אפשר לעשות משהו עם זה?

28/07/2005 | 10:36 | מאת: ד"ר אשר יהב

אם הסימנים האלה ברגליים עדיין טריים וצבען ורוד-אדום-סגול כי אז אני מציע לך למהר וללכת לקבל טיפול שבשלב זה עדיין יכול להועיל עד לסילוק טוטאאלי של הסימנים. אם תחכי ללא מעש עד שהפסים ילבינו- אזי זה יהיה מאוחר מדי ושום דבר כבר לא יעזור.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור