פצעים, גלולות ו"אקנה מיצין"

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

27/07/2005 | 12:44 | מאת: יעל

שלום רב! ילדתי לפני כחודשיים בשעה טובה. עוד לפני ההריון, כאשר הפסקתי ליטול גלולות ("מליאן") לאחר נטילה ממושכת של כ- 5 שנים, הופיעו אצלי פצעים שהתרכזו בעיקר באזור הלסתות ולמעשה כל האזור מגורה, מגרד ואדום. לעיתים נראה כאילו הפצעים מתחת לעור, לפני שהם מבצבצים עם ראש לבן. רופא עור נתן לי במהלך ההריון משחה אנטיביוטית "אקנה מיצין", שעזרה מעט באופן נקודתי אך לא פתרה את הבעיה לחלוטין. 6 שבועות לאחר הלידה התחלתי ליטול שוב גלולות "מליאן", וכעת אני לקראת סיום החפיסה הראשונה, אך בעיית הפצעים רק מחמירה ואף "גולשת" לאזור הלחיים. חזרתי להשתמש מידיי פעם באופן נקודתי באותה משחת ה"אקנה מיצין", אך עדיין אין ניסים ונפלאות, והשיפור, אם בכלל, הוא מועט וזמני ביותר. תוך יום יומיים הפצעים חוזרים במלוא הדרם ולא נרפאים לחלוטין... לא התאפשר לי עדיין לבקר אצל רופא עור מאז הלידה (נקבע לי תור רק בתאריך 28/8, ובינתיים אני סובלת מאוד מהמצב המחמיר...) האם מרבית הסיכויים שגלולות ה"מליאן" יעזרו להעלמת הפצעים כפי שעשו בעבר, לפני ההריון? או שאם בחפיסה הראשונה לא נראה כלל שיפור, כבר אין סיכוי לשיפור מצב העור בעזרת גלולות אלו? מצטערת על האריכות, אך אני מוטרדת מאוד מהעניין, ואשמח לקבל תגובה בהקדם. תודה מראש על התייחסותכם לשאלותיי!

27/07/2005 | 15:16 | מאת: ד"ר אשר יהב

מוקדם עדיין לשפוט!יתכן שאם תמשיכי עם המליאן עוד 2-3 חדשים - כן יהיהשיפור.אך כמובן שאין וודאות לכך ויתכן שיהיה מקום להחליף לך את הגלולה לסוג גלולה אחר כמו דיאנה35.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור