נא לענות לי לשאלה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

25/07/2005 | 03:59 | מאת: נשירת שיער

לפני כ- 3 שבועות התחילה אצלי נשירה מאוד חזקה . השיער נופל מעצמו במהלך המקלחת . עשיתי בדיקות דם (בלוטת תריס,אבץ,אנמיה ) . כל הבדיקות יצאו תקין .אני בחורה בריאה בד"כ. אני מבצעת את הבדיקות האלה אחת לשנה ותמיד הבדיקות הן תקינות . מאחר והשיער שלי הפך למאוד דליל, אני מאוד מוטרדת, קשה לי להתרכז בעבודה ולא ישנה בלילות . אני פוחדת שמה לא ישאר לי שיער על ראשי . הלכתי לרופא עור והוא נתן לי אנקרודין 100 - כדור אחד ביום . הוא טען שכנראה זה נובע ממתחים ושזו בעיה שמוכרת אצל נשים . פעמיים בשנה נשים מתלוננות על נשירה מוגברת . מאחר וקשה לי את "הפתרון" שלו , אני מנסה לחשוב מה גרם לבעיה . ואז אני נזכרת שלמעשה הבעיה התחילה כאשר צבעתי את השיער לפני כ- 3 שבועות . כשטפתי את השיער מהצבע הרגשתי איך קבוצות של שיער נושרות ממני . יש לציין שאני משתמשת באותה ערכה לצביעה ביתית של לוריאל כבר מס' שנים , גם אותו מס' . יכול להיות שהיה איזשהו פגם בקו הייצור הספיציפי שלי . אני לא יודעת אבל אני דיי משוכנעת שזה גרם לבעיה . שאלתי : במידה ואכן הצבע גרם לנשירה המוגברת, אז למה ? האם התחילה תופעה של דלקת ? מה בדיוק קרה ברקמת השורשים שגרם לנשירה ? ואם אכן זה מקור הבעיה , האם הנשירה אמורה להפסיק מעצמה או שעלי לקחת איזשהי תרופה / ויטמין ? אם כן תוך כמה זמן השיער אמור להתאושש מהטרואמה (משמע הפסקת הנשירה ) ? אני מאוד לחוצה ומפוחדת . אני מתחתנת בעוד 4 חודשים . נא לפרסם את שאלתי באתר . המון תודה מראש.

25/07/2005 | 12:36 | מאת: ד"ר אשר יהב

האם ילדת לאחרונה? האם את צמחונית?האם את עשית דיאטות-כסח לרדת במשקל?האפשרות שאת מעלה באופן תאורטי קיימת ואי אפשר לשלול אותה על הסף.כמה זמן זה יקח לשיער להתאושש - זה תלוי בגורם. סיבה שכיחה אצל בחורות צעירות זה חוסר בברזל ואם זה אכן המצב - אזי מתן תוספת של כדורי ברזל יכולה לזרז את הריפוי.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור