נשירת שיער מאוד חזקה - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

19/07/2005 | 07:56 | מאת: לילך

שלום . לפני כחודש התחילה אצלי נשירת שיער מאוד חזקה . כל פעם שאני מעבירה יד בשיער, נשארות אצלי ביד כ- 10-20 שערות . בסיום המקלחת אני מוצאת על קרקעית המקלחת כ-30 שערות . כל הבית מלא שערות . השיער שלי גם הפך ליותר דליל . תמיד היתה לי נשירת שיער, אך מעולם לא בכמות כזו . בזמנו הלכתי לרופא עור כדי לנסות ולטפל בבעיה . הוא נתן לי כדורי אנקרודין 100 . התחלתי לקחת . אני לא בטוחה שזה כ"כ עזר כי הנשירה לא היתה כ"כ חזקה כך שגם לא התמדתי כ"כ בלקיחת הכדורים . בחודשיים האחרונים הרבתי בעשיית פאנים . אולי זה מה שגרם לבעיה ? כמובן שלפני כחודש (ברגע שראיתי שיש לי נשירה מאוד חזקה ) הפסקתי . מאחר ונותרו לי בבית עו ד כ- 20 כדורים , אז התחלתי לקחת אותם . בתקווה שזה יעזור קצת . עשיתי בדיקות דם של בלוטת הטריס לפני כחצי שנה והכל היה בסדר . שאלתי : האם ניתן לטפל בנשירה המאוד חזקה שאני חווה ? האם ניתן לעצור אותה ? למה הכדורים האלה מיועדים ? אחרי כמה זמן הם עוזרים ? אם הם לא עוזרים , האם הם גם יכולים להזיק ? האם המינון שאני לוקחת - כדור אחד ביום, הוא נכון או שעלי לקחת 2 כדורים ביום . האם להחליף שמפו ? אני משתמשת בפאנטן+קונדישינר . האם לעבור לשמפו של תינוקות ? האם אתה ממליץ לבצע איזה שהן בדיקות דם ? אנא עזור לי . אני מאוד לחוצה ומפוחדת . תודה

19/07/2005 | 10:38 | מאת: ד"ר אשר יהב

אין לי ספק שאפשר לעזור לך אם כי אינני יכול להבטיח לך שזה יהיה קל או מהיר.יש צורך בבדיקות דם נוספות ומה שעוד יותר חשוב זה להתרשם באופן קליני בלתי -אמצעי ממצב השיער שלך . האם ילדת לאחרונה? האם את סובלת מכאבי-פרקים? המנון המומלץ לאנקרודין 100 הוא 3 כדורים ביום.אין צורך להחליף שמפו.לפעמים יש צורך בטיפול ממושך עד שרואים תוצאה מאנקרודין ואין נזק מהכדורים האלה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור