תרופות נגד אקנה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

17/07/2005 | 14:40 | מאת: לירון

שלום, אני בת 23 סטודנטית בתקופת מבחנים. פניתי לרופא המשפחה שלי בנוגע לפצעים שיש לי בעור הפנים. הוא נתן לי אנטיביוטיקה "טבע ציקלין" mg250 , כאשר בכל יום עליי לקחת 3 כמוסות. מאז שהתחלתי עם הכדורים נהיו לי כאבי בטן ובעיות עיכול. פניתי לרופא והוא אמר שאלו תופעות לוואי ואמר לי לקחת gastro 40 MG / רציתי לשאול האם עליי להמשיך עם האנטיביוטיקה למרות כאבי הבטן ולקנות את התרופה השנייה שהוא נתן לי ? או שעליי להפסיק מיד עם האנטיביוטיקה? (הוא נתן לי את האנטיביוטיקה ל-10 ימים ואמר שכנראה זה יהיה ליותר מ-10 ימים והוא יתן לי עוד מרשם לאחר מכן, תלוי במידת התגובה של הפנים לאנטיביוטיקה) בינתיים אני סובלת מכאבי בטן ולא קניתי את התרופה השנייה, אני מתלבטת אם בכלל להמשיך עם האנטיביוטיקה הזו. תודה

17/07/2005 | 21:32 | מאת: ד"ר אשר יהב

אני מציע להפסיק מיד את התרופה ובנוגע לטיפול בפצעים - תפני למומחה למחלות עור. אם הוא יחליט שאת זקוקה לאנטיביוטיקה דרך הפה אזי האנטיביוטיקה היעילה ביותר היא מינוצין .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור