הדללות של שיער

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

15/07/2005 | 12:01 | מאת: גלי

ד"ר שלום רב. בתור נערה עד גיל 16/17 לערך היה לי שיער מאד מלא ועבה (חלק). בגיל המצויין הוא פשוט "שינה" את עצמו והפך לדליל יותר (הוא לא דליל כעת כי היה לי ממש המון, אבל בואו נאמר שאין לי יותר מדי שיער) והוא גם הפך לחלק יותר וממש משיי ורך. (כמו השיער של אבא שלי) שאלתי היא- האם זה הגיונו שבגיל ההתבגרות יתבצע שינוי כזה שאמור היה לקרות ביולוגית? או שיש לזה קשר שכל חיי הייתי בדיאטות מכל מני סוגים. יש לציין שאין לי נשירות למינהן ושיערי ממש יציב כבר 10 שנים. (ואני גם עושה דיאטות מבוקרות) אבל מעצבן אותי לחשוב שאולי אני גרמתי לכך מתזונה לא נכונה. בתודה מראש- גלי

15/07/2005 | 21:38 | מאת: ד"ר אשר יהב

יתכן שיש אצלך גורמים תורשתיים( האם אביך קרח או מתקרח?) גורמים כאלה יכולים לבוא לידי ביטוי דווקא אחרי ההתבגרות. חסר תזונתי זה או אחר בדרך כלל גורם לנשירה חזקה.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור