פצעים על הזרועות

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

14/07/2005 | 15:11 | מאת: רונית

מזה שנית רבות אני סובלת מפצעונים קטנטנים בחלק העליון של הזרוע. גם בני משפחה שלי סובלים מכך, מה שמוביל למסקנה שכנראה יש כאן אלמנט תורשתי. בעוד שפעמים רבות ניתן לראות לראות אצל אנשים מעין חספוס גבשושי ולעתים אדמדם באזור זה של הזרוע, אצלי הפצעונים נוטים גם להכיל גושי שומן קטנים. ובכל זאת, זו לא אקנה, וגם לא "פצעי זיעה". רופאי עור שפניתי אליהם בעבר הציעו הצעות שונות ומשונות - היום שהציעו להשתמש בחומרים מלחחים-שומניים (קרם יו-לקטין של ד"ר פישר), אחרים הציעו ג'ל פנוקסיל (שעוזר קצת, אבל מייבש מאד את העור) והיו שאמרו שזה פשוט יעבור. אני בת 27 כעת, ולא נראה שמסתמן שינוי כלשהו... מה עושים?

14/07/2005 | 18:05 | מאת: ד"ר אשר יהב

לצערי אין אפשרות לייעץ לך מה לעשות לפני שרואים מקרוב את הבעיה! יתכן מאוד שזהו סוג העור שלך ואת צריכה ללמוד לחיות איתו. אך אין זה אומר כלל וכלל שאת צריכה להרים ידיים ולא לעשות כלום. מנסיוני במקרים דומים ניתן לשפר מאוד את המצב אך בוודאי שאין אפשרות לרפא את הבעיה לחלוטין. יתכן שאת זקוקה לסוג זה או אחר של ויטאמין דרך הפה בנוסףלמשחות אלה או אחרות בכדי להשיג את מירב השיפור.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור