דלקת תת עורית

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

13/07/2005 | 12:41 | מאת: גלעד

שלום, לפני כשנה וחצי נרשמתי למועדון ספורט. הייתי מתאמן עושה מס בריכות ובכל פעם אחרי מקלחת הייתי מרגיש שכל כולי מגרד. לאחר הגירוד העור הפך לאדום ונפוח. זה לא התמקם באיזור אחד אלא טייל לי בכל הגוף. בתחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אך זה לא עזב אותי. עשיתי את כל בדיקות האלרגיה וכלום לא מצאו. ניסיתי להפסיק לאכול חומרים משמרים, צבעי מאכל ופירות מסויימים וכלום לא עזר. עשיתי בדיקת נשיפה למציאת הליקו בקטר והתשובה היתה חיובית. קיבלתי כדורי אנטיביוטיקה וכו וזה לא עזר. לא מזמן קראתי כתבה על כך שאפשר להידבק בדלקת עור בגלל כלור בבריכה וזה דבר שלא ניתן לריפוי. לכן יכול להיות שאני פיתחתי דלקת תת עורית? איך ניתן לאבחן זאת והאם באמת זה לא ניתן לריפוי? מאז ומתמיד שחיתי בקיץ בבריכה ואף פעם זה לא השפיע עלי. מה גם שהפריחה מופיעה לי גם בחורף. תוכלו לעזור לי פה..

13/07/2005 | 13:26 | מאת: ד"ר אשר יהב

זה לא ענין של דלקת תת-עורית! זה נשמע לי כמו צורה של אלרגיה וזה בהחלט יכול להיות תוצאה של זיהום בהליקובקטר פילורי.האם חזרו על תבחין הנשיפה אחרי שגמרת לקחת את הטיפול באנטיביוטיקה?כי לעתים די קרובות הטיפול לא כל כך מצליח וצריך לחזור ולתת שוב אנטיביוטיקה יותר חזקים או/ו שילובים שונים של כמה אנטיביוטיקה שונים עד שמצליחים לחסל את החיידק. מלבד זאת- אין סיבה שתמשיך בינתיים לסבול. כיום ישנו מגוון רחב של כדורים יעילים לארגעת האלרגיה ולמניעת התופעה עד שיצליחו לחסל את החיידק.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור