בליטות דם על האשכים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

12/07/2005 | 17:49 | מאת: שמעון

שלום רב, בעייתי היא שבשנתיים- שלוש האחרונות יש לי נקודות דם על שק האשכים, בליטות שכאלה. הן קבועות ולא נעלמות, ובצבע אדום עד סגול. הן נמצאות לאורך ורידים בשק האשכים וזה בהחלט נראה כמו הצטברויות מקומיות של דם. זה לא מפריע לי בשום דרך מלבד הבעיה האסתטית. וזה גם מתפשט- יש כמה נקודות גדולות (בערך 1-2 מ"מבאורך/רוחב/גובה) והרבה בינוניות וקטנטנות (הקטנטנות לא בולטות אלא פשוט נקודות אדומות על העור בצדי הוורידים) שאני חושש שגם הן יגדלו בסוף. חיפשתי מידע באינטרנט, ונראה לי שמצאתי מה זה ואני חושב שהבעיה שלי נקראת Fordyce angiokeratomas ותמונה דומה מאד למה שיש לי ניתן לראות בלינק שלמטה http://dermatlas.med.jhmi.edu/derm/Display.cfm?ImageName=angiokeratoma_1_020310 אף כי הצפיפות אצלי היא יותר מפוזרת ולא בצפיפות. על החלק התחתן של שק האשכים ועל הפין אין נקודות כאלה וחוץ מזה אין הרבה נקודות גדולות כמו בתמונה. הבנתי שזה שפיר ולא איזו מחלה מדבקת, אבל אני רוצה גם להוסיף שאני בן 24 ויש לי בן זוג מבוגר (מעל 50..) ואנו במערכת יחסים סגורה כבר 4 שנים וגם אצלו ראיתי שזה קיים ואני די בטוח שזה לא היה אצל אף אחד מאיתנו לפני 4 שנים וזה נראה לי קצת מוזר שזה יופיע אצל שנינו בהפרש גילאים כזה גדול כאשר קראתי באינטרנט שהתופעה קיימת אצל 1.5 אחוז בלבד מבני ה21-30 ואצל 15 אחוז מבני ה-50 ומעלה האם זה באמת צירוף מקרים? בכל אופן החלטתי לבסוף לגשת לרופא עור, אבל רציתי להתייעץ עם המומחים כאן - מה ידוע לכם על העניין ומה אתם יכולים להמליץ (מעבר להמלצה הסטנדרטית של "גש לרופא העור שלך") וכנ"ל בקשר לדרכים להיפטר מזה - מה עדיף: לייזר? הקפאה בחנקן נוזלי? מחט חשמלית? דרכים אחרות? ואיזו דרך הכי טובה מבחינת פחות זמן, פחות אי נוחות ופחות צלקות בולטות? ואיך אפשר לעצור את ההתפשטות שכן כאמור אני חושב שזה נראה לי קצת בעייתי לעצור את זה - את הבליטות הגדולות אפשר מן הסתם לצרוב או משהו אבל מה עושים עם כל הנקודות האדמדמות שניתן לראות מתחת לעור שנראה לי שגם להן יש פוטנציאל לגדול? בתודה מראש

12/07/2005 | 21:00 | מאת: ד"ר אשר יהב

אם אכן האבחנה שאתה מזכיר היא נכונה - אזי העובדה שגם לך וגם לבן-זוגך יש את התופעה היא קרוב לוודאי מקרית לחלוטין. באשר לטיפול - בדרך כלל לא צריך לנגוע ולא ממליצים לטפל בזה כי זה אכן יותר ענין אסתטי. יחד עם זאת אם יש נגע גדול נניח שמדמם או שמפריע בגלל סיבה אחרת - אזי אפשר לטפל בו . אני הייתי מעדיף לצרוב אותו במחט חשמלית אחרי הרדמה מקומית כמובן.אין דרך לעצור התפשטות.

09/12/2017 | 08:45 | מאת: M

כמו שכתב הבחור למעלה גם אצלי עש את אותה תופעה. רק שאצלי התופעה קשה יותר. בכל מקלחת יש דימום שממש קשה להפסיק. כל האשכים מכוסים בנימים כאלו. בעבר לפני חמש שנים ביצעתי בקלסר קליניק בתל השומר צריבה אצל פרופסור אורנשטיין אבל הכול חזר ואיני יכול כלכלית לעשות זאת שוב ( מעל 10000 שח). האם אין משהו שהקופה יכולה לעשות? כל רופא שולח לרופא אחר. חשבתי שצריך להגיע לרופא עור ומין. אך הנל שולח לרופא שמתעסק בדם. אני ממש דואג. מה גם שאיני יודע האם המצב מסוכן. מצרף תמונות

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור