אקנה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

11/07/2005 | 22:42 | מאת: אלה

שלוםרב אני בת 32 וסובלת מפצעים בפנים, לפני כשנתיים טופלתי בראקוטן ועברו לי פצעי הבגרות לאחר מספר חודשים הם חזרו באופן לא חריף, לאחר מכן טופלתי באיטיביוטיקה והפצעים נעלמו. לאחר חודשיים הם חזרו שוב, כרגע אני מנסה להכנס להריון ואני לא מעונינית בטיפול אנטיביוטי , שאלתי היא מדוע הפצעים חוזרים שוב ושוב בגילי והאם יש טיפול אלטרנטיבי? תודה

12/07/2005 | 12:19 | מאת: ד"ר אשר יהב

ראשית - אין דבר כזה שנקרא טיפול אלטרנטיבי באקנה! שנית יש נשים שממשיכות לסבול מפצעי בגרות עד גיל 40 ויותר! נשאלת השאלה אם יש לך איזו בעיה הורמונאלית? האם המחזור סדיר? האם רוב הפצעים מופיעים לפני המחזור? וכו וכו.אם אכן יש בעיה הורמונאלית אזי הטיפול צריך להיות יותר מכוון לבעיה הזו למשל בעזרת גלולה מיוחדת שנקראת דיאנה 35 או באמצעים אחרים נוספים.אפשרות אלטרנטיבית היא שהטיפול ברואקוטאן שקבלת לא היה מספיק ואז יש מקום למתן קורס נוסף של התרופה. מובן מאליו שאם את מנסה להכנס להריון כל זה לא בא בחשבון ויש להסתפק בינתיים בטיפולים חיצוניים שמן הסתם גם יעילותם תהייה חלקית.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור