צלקות מפצעים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

03/07/2005 | 14:42 | מאת: א"ב

יש לי מעט אקנה. הבעיה היא שכל פצע שיש לי משאיר אצלי סימן כהה לאורך זמן (אני כהת עור). לאחרונה השתמשתי בחימצון לשיער הפנים, וגילית שהוא מבהיר את העור וכמעט ומוחק גם את הכתמים שנשארו לי במקום מפצעונים. האם זה בטוח להשתמש בחימצון גם לשאר הפנים במקומות שבהם אין לי שיעור יתר? אם כן, תחת אילו הגבלות? חומר החימצון שהשתמשתי בו הוא אבקה סגולה בשקיות קטנות שקונים בסופר פארם (לא שמרתי את השקית כך שאני לא יכולה לכתוב רכיבים) מעורבבת עם תחליב חמצן 6%. הרכיבים שלו הם: water,cetearyl alcoohol, hydrogen peroxide, ceteareth-60, ceteareth-23, phosphoric acid, sodium stannate, phenacetin, disodium EDTA. אני מנסה בימי אלה להכנס להריון, ולכן אשמח אם תענה לי על שאלתי במידה ואני בהריון ובמידה ואיני בהריון.

04/07/2005 | 19:54 | מאת: ד"ר אשר יהב

חמצון העור יחד עם חמצון השיער אינו מזיק וגם לא בהריון. מלכתחילה צריך היה לרשום לך משחות כאלה שימנעו מראש את הכתמים הכהים ויש כאלה משחות שמטפלןת בו בזמן באקנה ובו בזמן מונעות התפתחות הכתמים הכהים.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור