תרופות לטיפול בפטריות בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

29/06/2005 | 11:08 | מאת: סיגל

שלום, אימי בת 67 ולוקחת כדורים לסכרת ולחץ דם. יש לה גם פטריות בכפות הרגליים והרופא עור רוצה לתת לה אחת מהתרופות הבאות: Lamisil, Sporanox בהנחה שאימי תעשה בדיקת תפקוד כבד. אני רוצה לדעת את כל הסיכונים. גם אם הם נדירים. אני מבקשת לא להסתיר ממני כלום. כי אני למשל לקחתי פעם רואקטן, הוא הזיק לי מאוד והרופאת עור לא דאגה ליידע אותי בסיכונים. תודה.

29/06/2005 | 12:54 | מאת: ד"ר אשר יהב

למיזיל נחשבת לתרופה מאוד בטוחה ואין לך שום סיבה לחשוש גם אם אמך מקבלת תרופות נוספות!זאת כמובן בתנאי שאין בעיה מראש בתפקודי הכבד.בתנאים אלה אין אפילו הכרח לחזור על בדיקות הדם לתפקודי כבד אחרי מתן הלמיזיל;זאת כמובן בתנאי שהחולה חשה בטוב בזמן לקיחת התרופה ואין לה מיחושים מיוחדים. הסיפור שונה לחלוטין כאשר מדברים על ספוראנוקס. כאן צריך לעקוב טוב טוב אחרי תפקוד הכבד לפני ותוך כדי הטיפול.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור