ringworm

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

28/06/2005 | 22:27 | מאת: דנה

שלום רב! לפני זמן קצר הופעיו אצלי ביד פצעים אדומים (דמויי עקיצת יטוש) שלא עברו כמה ימים. פניתי לרופאת עור והיא אמרה שאני סובלת מאיזשהו סוג של וירוס ונתנה לי תכשיר בשם "נרידרם". לאחר זמן מה ראיתי שהפצעים אינם עוברים אלא אפילו מתרבים (חלקם גם נעלמו) והם מקבלים צורה משונה של עיגול אדום כאשר באמצע העור הופך תקין. חיפשתי בספרות (אני עושה תואר שני במדעי הרפואה) ומצאתי תופעה דומה הנקראת ringworm באנגלית והנגרמת ע"י פטריה. יצויין כי הפצעים אצלי מופיעים רק במקומות שמזעים בהם (כגום בית השחי וירכיים). האם קיימת משחה אנטיפטרייתית שאני אוכל לרכוש ללא מרשם רופא ושתוכל להקל על התופעה עד שאוכל לבקר רופא עור? (רופאת העור שלי נמצאת כרגע בחופש). תודה מראש דנה

29/06/2005 | 13:15 | מאת: ד"ר אשר יהב

וירוס זה וירוס וringworm זה ringworm ;ובשני המקרים נרידרם היא לא בדיוק המשחה המתאימה! לפי התאור שלך זה באמת יכול להיות פטריה. האם את סובלת מפטריות בציפורניים? אם כן את זקוקה לטיפול סיסתמי בכדורים. בינתיים את יכולה לקנות קרם למיזיל ולהשתמש בו.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור