נשירת שיער והופעת צבע צהוב בגפיים ( עודף ויטמין A)

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

26/06/2005 | 19:45 | מאת: ראול

לפני כשנה הבת שלי בגיל 20 החלה בדיאטה וירדה במשקלה 15 ק"ג התפריט הכיל ברובו ירקות ובעיקר גזר ברוקולי כרובית וכרוב לאחר מס' חודשים החל להופיע צבע צהוב באצבעות הידיים,הרגליים והמפרקים כמו כן החלה נשירת שיער מאוד חזקה מכל חלקי הראש. בבדיקות מעבדה לא התגלה חוסר בברזל B12 תקין בלוטת התריס תקינה ואין עליה בטסטוסטרון.מינרלים כגון אבץ תקינים. בימים אלו הפסיקה לאכול את הירקות שציינתי לעיל. השאלה שלי היא האם תופעות אלו מאופיינות מעודף ויטמין A ובתוך כמה זמן הגוף מפנה את העודף, האם התהליך של נשירת השער הפיך והיכן אפשר לקרוא על התופעה הנ"ל. תודה.

27/06/2005 | 12:36 | מאת: ד"ר אשר יהב

הצבע הצהוב נגרם ע"י אכילה מרובה של גזר שמכיל את החומר בטא-קארוטן שהוא פרו-ויטאמין א.הצבע הצהוב- כתום הזה כשלעצמו לא גורם לשום נזק פרט לבעיה האסתטית והוא כשלעצמו איננו הגורם לנשירה. הנשירה אצל ביתך היא קרוב לוודאי תוצאה של מחסור בברזל שהוא בלתי-נמנע כאשר בחורה בגילה עושה דיאטות כאלה! וזאת על אף העובדה שבדיקות הדם לא גילו זאת. לכן אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בבקשה שירשום לה כדורי-ברזל אותם תצטרך לקחת במשך כמה חדשים טובים לפחות.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור