סבוריה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

18/06/2005 | 14:34 | מאת: ערן

דר' שלום! אני סבתי אימי ואחי סובלים תופעת הסבוריה. הבנתי שזו לא מחלה אלה תופעה או מצב העור נמצא בו. זה מתבטא בהופעת כתמים אדומים בפנים מתחת לעיניים בין הגבות ובצידי האף. עכשיו... יש ימים שהפנים נראות מצויין, ויש ימים שפתאום מופיעים הכתמים האלה. הייתי אצל כמה וכמה רופאי עור קיבלתי המלצות על סבון של אסותא ומשחה אלקום,רוזקס, ניזורל. זה מגיע למצב שאני ממש מתבאס לצאת לפעמים כל הפנים שלי אדומות ואני פשוט תקוע עם זה . שאלתי היא כזאת: האים יש אפשרות לטפל בבעיה או להפחית את השכיחות שהיא מופיעה או כל תרופת סבתא תתקבל בברכה. אשמח מאוד לקבל חוות דעת מיקצועית בברכה ערן.

18/06/2005 | 15:31 | מאת: ד"ר אשר יהב

ראשית חשוב מאוד לרחוץ את הפנים עם מים חמים וסבון לפחות פעמיים ביום;זה כבר ישפר את מצב העור באופן חלקי! צריך לזכור שזוהי בעיה כרונית שמחייבת טיפול כרוני כלומר קבוע. צריך לפנות למומחה שישתדל להתאים לך את המשחהשתעזור לך בצורה אופטימאלית ובאותה המשחה להשתמש באופן קבוע.יחד עם זאת מה שחשוב לך לדעת זה להזהר ולהמנע לחלוטין ממשחות המבוססות על סטרואידים. משחות כאלה יכולות לסבך את המצב ולגרום לתופעות לוואי מאוד חמורות בעור הפנים - שיכולות להיות עוד פחות נעימות ועוד יותר קשות לטיפול מהסבוראה עצמה!

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור