פטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

17/06/2005 | 00:10 | מאת: אדווה

אני בת 24. יש לי פטרת ציפורניים בשתי רגליים כבר הרבה שנים. בערך מגיל 7 פלוס מינוס. בהתחלה רק ב- 2-3 ציפורניים. עם הזמן זה נהיה ביותר ציפורניים. רק בסביבות גיל 16 טופלתי בכדורים נגד פטריות שאיני זוכרת את שמם וזאת בהתאם לביופסיה שנעשתה. הפטרת עברה לחלוטין אך חזרה בגדול לאחר כשנתיים. מאז ניסיתי משחות שונות, לקים, שמנים ועוד שהטיבו רק במעט אך לא שיפרו כמו שצריך והתייאשתי ולאחר שהפסקתי הפטרת החמירה.באופן כללי אני מקפידה לשמור על הגיינה של הרגליים, לא לובשת נעליים של אחרים, לא מסתובבת יחפה במקומות לא נקיים וכו'. מה לעשות? האם יש בכלל סיכוי להפטר מזה? האם כל טיפול הוא זמני?

17/06/2005 | 16:45 | מאת: ד"ר אשר יהב

בהחלט יש סכוי טוב מאוד להתפטר מהפטרייה שלך ויפה שעה אחת קודם! יש כיום תרופות יעילות מאוד לכך בהשוואה למה שהיה בעבר. העובדה שהפטרת חזרה לך בגדול שנתיים אחרי סיום הטיפול שהיה כביכול מוצלח - משמעותה שהטיפול אז לא היה מושלם וכנראה הופסק לפני הזמן. משחות בדרך כלל לא פותרות בעיה כמו שלך ויש צורך בטיפול ממושך בכדורים.

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור